Efter uro: Sygehusansatte har fået glæden tilbage

Trivselsmåling på Sygehus Sønderjylland viser, at de ansatte har fået arbejdsglæden tilbage. Foto: Timo Battefeld

Efter uro: Sygehusansatte har fået glæden tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere års uro er arbejdsglæden steget markant på Sygehus Sønderjylland. Så godt som alle afdelinger scorer nu højt på trivsel.

Stemningen blandt de knap 3000 ansatte på Sygehus Sønderjylland er i dén grad vendt til det positive.

Det er konklusionen på en stor tilfredshedsundersøgelse, som Region Syddanmark har foretaget blandt alle ansatte. Torsdag præsenterede direktionen på Sygehus Sønderjylland resultaterne for afdelingsledelserne.

Trivslen, der ved sidste måling lå markant under de øvrige sygehuse, er løftet så meget, at det nu ligger over regionens gennemsnit.

I 2016 scorede det sønderjyske sygehus 68 point på en skala fra 0-100 på trivsel. Den ligger nu på 77, hvilket er to point over regionsgennemsnittet. På så godt som samtlige parametre er der stor fremgang at spore.

Da sygehusledelsen præsenterer resultaterne for JydskeVestkysten torsdag morgen på direktionskontoret i Aabenraa, hænger den seneste måling fra 2016 på væggen. Der er mange røde felter, hvilket indikerer, at det psykiske arbejdsmiljø har været alvorligt udfordret, og endnu flere gule felter, som betyder, at der er visse problemer.

I dag er det næsten ikke til at få øje på et eneste gult felt, og de røde er væk. Derfor bliver det nye kort næsten helt grønt. Endda med en score langt oppe i 70'erne og begyndelsen af 80'erne. Det er i sig selv udtryk for meget stor tilfredshed blandt de ansatte, og det er samtidig et markant løft på to år.

Sagen kort
Region Syddanmark har i efteråret gennemført en stor medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) blandt alle ansatte. Resultaterne for alle afdelinger offentliggøres i slutningen af næste uge.

Sygehus Sønderjylland har den højeste svarprocent i år. Den er på 91 procent. Den gennemsnitlige svarprocent i regionen ligger normalt på omkring 80.

Opbygning

Kort efter at trivselsmålingen blev offentliggjort i slutningen af 2016, blev den daværende direktion fyret. Det skete, efter at JydskeVestkysten havde afdækket omfattende problemer med dårligt psykisk arbejdsmiljø, lav tillid til ledelsen og medarbejderflugt.

Den nuværende sygehusledelse har, siden den blev indsat i januar 2017, kæmpet for at få bygget sygehuset op på ny.

- Jeg er glad og stolt over resultatet. Det viser, at alt det, vi har siddet og lavet det sidste halvandet til to år, er lykkedes. Vi vidste godt, at det gik godt, men nu har vi papir på det, siger administrerende sygehusdirektør Peter Fosgrau, som understreger, at arbejdet for at forbedre forholdene overalt fortsætter.

- Men nu er det ikke længere krisestyring. Nu skal vi bygge ovenpå, tilføjer direktøren.

Et af de tiltag, som kilder på tværs af organisationen har vurderet som allervigtigst, har været en ny og langt mere flad struktur, som blev indført i sommeren 2017.

Flere tiltag

Sygehusledelsen oplevede, at de ansatte efterspurgte en langt mere nærværende ledelse.

- Vi vil helst være så lidt på kontoret som muligt, og det signal sender vi også til vores ledere. Vi vil gerne have, at de ledende overlæger går rundt i træsko og kittel og er en del af miljøet. Så forstår man langt bedre de ansattes problemer, forklarer lægelig direktør Bjarne Dahler-Eriksen. Inden for det seneste år er det også lykkedes sygehuset at tiltrække ti procent ekstra speciallæger og få langt flere yngre læger i uddannelse. Der er desuden ansat en sproglærer, der har løftet danskkundskaberne blandt de mange udenlandske læger.

Næste store eksamen bliver i begyndelsen af det nye år, når resultaterne af patienttilfredsheden bliver offentliggjort. Ved den seneste måling i begyndelsen af 2018 placerede sygehuset sig omkring landsgennemsnittet.

- Forhåbningen er, at den høj trivsel også kommer til udtryk i næste måling, så patienterne også mærker det, når de ansatte har det godt, siger Peter Fosgrau.

Efter uro: Sygehusansatte har fået glæden tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce