Efter skandalesager: Minister indkalder til møde om VUC Syd

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har indkaldt til et møde omkring situationen på VUC Syd, fortæller folketingsmedlem Jesper Petersen (S). Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Efter skandalesager: Minister indkalder til møde om VUC Syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har indkaldt politikere til møde om VUC Syd-sagen på torsdag. Det sker, efter at det lokale folketingsmedlem Jesper Petersen (S) havde indkaldt til lukket samråd.

Politik: VUC Syd-sagen er nu i den grad kommet på dagsordenen på Christiansborg. Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har indkaldt til et møde på torsdag omkring den seneste udvikling i sagen om den skandaleombruste skole. Det oplyser det lokale folketingsmedlem Jesper Petersen (S), som i sidste uge indkaldte ministeren til et lukket samråd for at få sagen på dagsordenen.

Det skete, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet afsatte VUC Syds bestyrelse på grund af skolens alvorlige økonomiske problemer. Det samråd er nu aflyst til gengæld for et møde mellem forligskredsen på uddannelsesområdet, som tæller alle partier undtagen Enhedslisten og Alternativet. På dagsordenen er udelukkende VUC Syd-sagen, fortæller Jesper Petersen, der takkede ja til ministerens tilbud om et møde frem for et lukket samråd.

- Det vigtige for mig har hele tiden været at få en direkte diskussion med ministeren om at sikre fremtiden for VUC Syd og voksenuddannelse i Sønderjylland. Det handler ikke om politisk polemik eller om at hænge nogen ud, siger Jesper Petersen.

Han ser det faktisk som en fordel, at det lukkede samråd er blevet skiftet ud med et politisk møde.

- Jeg ser det i virkeligheden som en genvej til der, hvor vi skal hen. De politikere, der sidder om bordet, er også dem, der kan være med til at sikre, at der i fremtiden er et VUC Syd, siger han.

Sagen kort
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) afsatte i sidste uge bestyrelsen på VUC Syd, som dermed kun nåede godt fire måneder på posten.
  • Stuk mente ikke, at planen for genopretning af den økonomisk trængte uddannelsesinstitution var tilstrækkelig.
  • Samtidig havde VUC Syd ikke informeret Stuk om de økonomiske problemer, da det stod bestyrelsen klart i begyndelsen af juli.
  • Stuk indsatte derpå et midlertidigt styre på fire personer, som frem til den 15. oktober skal løse en række konkrete opgaver.
  • Styret skal blandt andet danne sig et overblik over VUC Syds likviditetsbehov og sikre, at der er penge til driften i september og oktober, fremgår det af et kommissorium for styret.
  • Det skal senest den 25. september afgive en foreløbig status til Stuk.

Alvorligt

Han håber, at ministeren under et lukket møde vil kunne give flere oplysninger, som kan klargøre alvoren af især de økonomiske problemer på VUC Syd.

- Man er i en situation, hvor der er en politiundersøgelse i forhold til den tidligere direktør, og hvor der må ligge nogle klare begrundelser for at afsætte bestyrelsen nu. Så jeg håber, at ministeren kan give en mere detaljeret indsigt i de økonomiske forhold. Som politikere har vi behov for at få de oplysninger, så vi kan begynde at overveje de rigtige politiske løsninger, siger Jesper Petersen, der frygter, at problemerne er så store, at politikerne kan blive nødt til at blive indblandet for at redde VUC Syd.

- Så alvorligt, som det ser ud lige nu, så er det min fornemmelse, siger han.

Efter skandalesager: Minister indkalder til møde om VUC Syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce