Efter kritik fra borgmestre: VUC Syd rykker tilbage i egne lokaler i Tønder

Laust Joen Jakobsen, formand for det midlertidige styre på VUC Syd, har besluttet, at VUC Syd igen flytter i egne lokaler i Tønder. Arkivfoto: Jacob Schultz

Efter kritik fra borgmestre: VUC Syd rykker tilbage i egne lokaler i Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det midlertidige styre på VUC Syd har besluttet, at VUC Syds AVU-elever igen skal flytte ind i egne lokaler i Tønder. Det sker blandt andet på baggrund af kritik fra sønderjyske borgmestre.

Opråb: Sønderjyske borgmestres opråb i VUC Syd-sagen ser nu ud til at være blevet hørt. Som JydskeVestkysten kunne fortælle onsdag, har borgmestrene i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa i et brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kritiseret beslutningen om at lade skolens undervisning i Tønder foregå i lokaler hos andre uddannelsesinstitutioner. På baggrund af blandt andet den kritik har VUC Syds midlertidige styre nu besluttet, at en række elever igen flytter i egne lokaler i Tønder.

- Vi er bevidste om, at den tomme bygning signalerer fravær af VUC Syd i Tønder. Det har ikke været hensigten, men konsekvensen. Derfor har styret besluttet at flytte AVU-undervisningen tilbage i bygningen fra næste mandag, den 16. september, siger formand for det midlertidige styre Laust Joen Jakobsen i en pressemeddelelse.AVU står for almen voksenuddannelse og er et tilbud til voksne over 25 år, der gerne vil forbedre sig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau.

Formanden fortæller samtidig, at skolen nu vil intensivere dialogen med Tønder Kommune for at afklare, hvordan kursisttilgangen i Tønder kan styrkes.

- Der må ikke herske tvivl om, at styret har ønske om og vilje til at arbejde for øget tilgang til VUC Syds aktiviteter i Tønder på linje med aktiviteterne i Sønderborg, Aabenraa og Haderslev, siger han.

Sagen kort
  • I januar fremlagde det midlertidige styre på VUC Syd en genopretningsplan, hvor det foreslog, at hovedkvarteret flyttes fra Haderslev til Aabenraa, og så skal bygningerne i Haderslev, Tønder og Gram sælges. Planen blev senere vedtaget.
  • VUC Syd i Haderslev er flyttet ind hos Haderslev Handelsskole, og undervisningen i Tønder var i første omgang blevet flyttet, så den foregik i lokaler hos andre uddannelsesinstitutioner.
  • Det medførte kritik fra sønderjyske borgmestre, der kritiserede specielt løsningen i Tønder for at skabe et skævvredet sønderjysk uddannelseslandskab.
  • VUC Syd er i alvorlige økonomiske problemer efter en lang række skandalesager og svigtende elevtal.
  • VUC Syd kom ud af 2018 med et underskud på 30 millioner kroner.

Glad borgmester

Ifølge Tønder-borgmester Henrik Frandsen (V) er der pt. tre kursister på HF enkeltfag i Tønder, hvor forventningen var 25. En situation, han onsdag kaldte for uholdbar.

Fredag var der glæde på borgmesterkontoret over styrets udmelding.

- Det imødekommer en del af vores bekymringer. Nu gælder det om at få aktiviteterne tilbage på sporet, siger Henrik Frandsen, som også glæder sig over styrets oplæg til en intensiveret dialog. Den skal ifølge borgmesteren i særdeleshed dreje sig om at finde en løsning på at skabe et mere attraktivt tilbud til HF enkeltfag. Det er i dag en del af gymnasiet, og det er ifølge borgmesteren ikke optimalt.

Nødvendig løsning

VUC Syds midlertidige styre besluttede i forbindelse med en redningsplan for VUC Syd at sætte skolens bygninger i Gram, Haderslev og Tønder til salg. Laust Joen Jakobsen understreger over for JydskeVestkysten, at skolens bygning i Tønder fortsat er til salg, men fortæller, at man nu blandt andet vil indgå i dialog med Tønder Kommune om, hvad der skal ske med bygningerne.

Så det kan godt betyde, at bygningerne ikke skal sælges alligevel?

- Det tør jeg ikke sige. Det afhænger af den prognose, vi kan give for bygningen, siger han.

Laust Joen Jakobsen har tidligere understreget, at der ikke er elevgrundlag til at opretholde en selvstændig VUC-afdeling med undervisning i egne lokaler i Tønder. Men nu frygter han, at det er dyrere at lade være med at flytte tilbage i egne lokaler.

- Hvis den lokale opfattelse er, at der overhovedet næsten ikke er VUC-undervisning i byen, så bliver det svært at vende det her og tiltrække flere kursister, siger han.

Efter kritik fra borgmestre: VUC Syd rykker tilbage i egne lokaler i Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce