Efter kritik: Læge bag premium-service lover god service til alle patienter

Patienter ved praktiserende læge Hung Le kan få taget blodprøver derhjemme eller på arbejdspladsen, hvis de betaler lidt ekstra. Ordningen møder bred politisk kritik, men lægen afviser, at den ekstra service vil gå ud over de almindelige patienter. Arkivfoto

Efter kritik: Læge bag premium-service lover god service til alle patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen patienter kommer til at få en dårligere service, når læge Hung Le inden længe begynder at tilbyde ekstraservice til de patienter, der betaler ekstra. Det understreger lægen, som giver en garanti til de bekymrede politikere.

Ikke en eneste patient hos læge Hung Le i Christiansfeld vil opleve dårligere service, når lægen efter planen om kort tid åbner for, at patienter mod betaling kan købe sig til bedre service i form af en plus- eller premium-ordning.

Løftet kommer fra lægen, efter at både regionsrådspolitikere, folketingspolitikere og sundhedsministeren den seneste uge har kritiseret Hung Les model for blandt andet at opdele patienter i et a- og et b-hold. Tirsdag skal medlemmerne af regionens samarbejdsudvalg for praktiserende læger diskutere sagen.

- Jeg garanterer, at ingen får dårligere service, siger den 41-årige læge, der begyndte i lægepraksissen ved årets begyndelse.

For 799 kroner kan patienter blandt andet få foretaget blodprøver og aflæst hjertediagrammer på deres arbejdsplads eller derhjemme.

Hung Le mener, at politikerne og andre kritikere farer frem på et alt for løst grundlag.

Ifølge regionen er ordningen ikke i strid med reglerne, og på hans hjemmeside understreger den 41-årige læge, at konceptet ikke vil påvirke de "almindelige" patienter. "Alle patienter vil bevare deres plads i køen - ingen kommer foran", skriver lægen og tilføjer, at ventetiden også vil være den samme.

- Jeg mener ikke, at ordningen er det problem, man gør det til. Ordningen er en løsning i sig selv, påpeger Hung Le.

Sagen kort
Hung Le forventer, at hans lægepraksis i Christiansfeld inden for kort tid begynder at tilbyde flere ekstra services mod betaling.Premium-servicen koster 799 kroner og giver dig adgang til følgende:

Drop off service, hvor du i forbifarten kan smide dine prøver i postkassen. Prøverne bliver tjekket, og du får svar via Patientportalen.Anywhere service, hvor du kan få lavet blodprøvtagninger, urinprøveopsamlinger, podninger, hjertediagrammer og lungefunktionsundersøgelser i dit hjem eller på din arbejdsplads.Drive in vaccination hvor du kan bestille en tid og blive vaccineret samme dag.Derudover får du kaffe ad libitum.Der findes også en Plus-service, hvor du kun får mulighed for at benytte dig af drop off servicen.

Frygt

Han henviser til, at det samlede behandlingstilbud vil blive bedre, uden at det ifølge ham vil gå ud over de mange patienter, som møder op som hidtil. Eksempelvis ved blodprøver på patientens arbejdsplads vil det i udgangspunktet være en sygeplejerske, der tager sig af patienten, forklarer Hung Le.

Han afviser generelt politikernes frygt for, at de betalte opgaver vil gå ud over den daglige drift af lægeklinikken.

- Hvis mange vælger at betale for de ekstra ydelser, har jeg jo bare ekstra penge til at ansætte flere læger eller sygeplejersker til de ekstra opgaver. Det vil jo bare øge serviceniveauet, siger lægen.

Men kan du forstå, at det uanset hvad giver anledning til bekymring, at der er mulighed for at købe sig til ekstra ydelser hos en læge?

- Ja, sagtens. Det skal man også være, når der kommer nyt, man ikke kender. Men man skal måske også lige kontakte mig og høre, hvad det egentlig er for noget, jeg tilbyder. Jeg synes, jeg har et fantastisk hæderligt produkt.

Men bliver der ikke tale om et A- og et B-hold, når der kommer penge ind over? - Men hvad mener man med A og B? Det er samme kø, og man køber ikke mere sundhed for pengene eller får mere tid hos mig. Man betaler for en ekstra service, men der er stadig lige adgang. Der er ingen, der får dårligere forhold. I bedste fald er der bare nogen, som får endnu bedre forhold, siger Hung Le.

Handel på nettet

Han sammenligner ordningen med nemlig.com, hvor kunder kan handle ind på nettet og få varerne bragt til døren.

- Det betyder jo ikke, at man ikke stadig selv kan tage ud og handle. Den ordning har ingen konsekvens for de almindelige borgere. Det får min ordning heller ikke. Det bliver heller ikke på bekostning af nogen.

Flere politikere siger inden tirsdagens møde i regionen, at de som minimum ønsker, at lægens regninger til regionen nøje kontrolleres.

- Det skal de da endelig gøre. Hvis det kan blåstemple det arbejde, som jeg har tænkt mig, så er det da fint, siger Hung Le.

Han er ærgerlig over, hvis hans tiltag ikke bliver til noget.

- Så må jeg bare konstatere, at dagens Danmark ikke er klar til innovative produkter, hvor man bringer sundhed ud til folk. Det er ærgerligt, for jeg tror, at jeg faktisk kan opsøge flere syge mennesker på den måde.

Efter kritik: Læge bag premium-service lover god service til alle patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce