Efter en konkurs: Sådan ser fremtiden ud for Bios-redderne

Bios-redderne får ny arbejdsgiver, hvis Bios bliver erklæret konkurs. Men det er ikke den eneste ændring, som regionen har planlagt.
Foto: Claus Fisker/Scanpix

Efter en konkurs: Sådan ser fremtiden ud for Bios-redderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis Bios bliver erklæret konkurs, har redderne fortsat deres job. Men forholdene bliver ikke ved med, at være de samme.

Radioen i Bios' ambulancer i Sønderjylland, Sydvestjylland og på Fyn kommer nok til at være tunet ind på nyhedskanaler i dag, så redderne kan følge dramaet i Skifteretten. Den behandler i dag den konkursbegæring, som Region Syddanmark har sendt.

Hvis Bios' bliver erklæret konkurs vil der i første omgang ikke være meget ændret for redderne. En kurator vil overtage driften af ambulanceselskabet, og regionen har garanteret, at løn og overtid fortsat vil blive udbetalt til redderne.

Vil udrede lønkrav

Desuden står der i regionens notat om en regional ambulancedrift, at regionen vil have lavet en taskforce, der skal udrede de bagudrettede lønkrav, som Bios ikke har håndteret med selskabets ansatte.

Hvis Lønmodtagernes Garantifond ikke vil betale redderne for de lønkrav, som taskforcen afgør er berettigede, vil regionen dække lønkravene.

Hvis alt går efter regionens hoved, og den plan som et flertal i regionsrådet tirsdag aften sammensatte, vil redderne snart være ansatte under regionen.

Den overenskomst, som redderne hidtil har arbejdet under, vil fortsat gælde indtil slutningen af marts 2017. Her skal overenskomsten genforhandles, og redderne kan se frem til en regional overenskomst hos FOA.

Vil lokke med bonus

Hvis redderne bliver hos regionen eller reddere skifter til regionen inden januar 2017, ligger der også en bonus og venter ude i fremtiden. På mødet tirsdag blev det vedtaget, at loyale reddere skal have en ekstra månedsløn med lønudbetalingen for december 2017.

På pressemødet efter vedtagelsen af ambulanceplanen lagde formandskabet og formanden for det præhospitale udvalg ikke skjul på vigtigheden af, at det lykkes Region Syddanmark at fastholde og tiltrække ambulancereddere.

Flere elever

De elever, der i øjeblikket er ansat hos Bios eller skal starte snart, vil fortsat kunne gennemføre deres uddannelse, men vil fremover være tilknyttet regionen.

Derudover har regionen planer om at øge antallet af elever på assistentuddannelsen. Derfor vil uddannelse af ambulanceassistenter, samt de allerede planlagte paramedicineruddannelser, blive prioriteret højt.

Responce fortsætter

De reddere, som er ansat ved Responce, vil fortsætte under de forhold, som de har i øjeblikket.

Efter en konkurs: Sådan ser fremtiden ud for Bios-redderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce