EU skærper krav: Flere biler vil komme til omsyn

Reglerne for syn af biler bliver skærpet. Autobutler.dk skriver i en pressemeddelelse, at omkring hver anden bil vil komme til omsyn. Foto: Lars Helsinghof Bæk/Scanpix

EU skærper krav: Flere biler vil komme til omsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU skærper på kravene til syn på biler. Det betyder, at flere danske biler vil skulle til omsyn for småfejl, skriver autobutler.dk i en pressemeddelelse.

Skærpede krav: EU skærper fra den 20. maj kravene til syn af biler. En række fejl som defekte pærer, slidte dæk eller hvis hornet ikke virker skal fra den 20. maj igennem et omsyn. Det er fejl, der tidligere blev betinget godkendt. Mange af de biler, der lige nu er på værkstedet hos værkstedsportalen autobutler.dk, har de fejl, som vil kræve et omsyn. Det bliver dyrt for de danske bilejere, skriver autobutler.dk i en pressemeddelelse.

Autobutler.dk har undersøgt et udvalg af de biler, der lige nu er på værksted hos en af de tilknyttede mekanikere. Flertallet af bilerne har en eller anden mindre defekt, som ville kræve et omsyn, hvis bilen skulle til syn, efter EU har skærpet kravene.

- Efter en lang og kold vinter ser vi især mange rustne bremser, men også smådefekter i dæk og lygter. Da det sjældent er en del af det almindelige serviceeftersyn, så ender de biler ofte med at køre videre i trafikken, siger analysechef Jan Sturm fra autobutler.dk i en pressemeddelelse.

Autobutler.dk peger på at de nye EU-regler sender bilerne direkte til omsyn for fejl, der tidligere ville være blevet betinget godkendt. Næsten hver anden bil på værkstedet har forkert dæktryk eller slidte dæk. Otte procent har en fejl i bremsesystemet, og otte procent har problemer med lys, spejle eller horn, står der i pressemeddelelsen.

- Mange af de fejl vi ser på bilerne, ville tidligere være blevet kategoriseret som småskavanker men fremover må bilejeren igennem et besværligt omsyn, forklarer Jan Sturm som peger på, at det især er dæktryk og lygtefejl, som med de nye regler kommer til at koste dyrt.

Derfor opfordrer autobutler.dk til, at bilejere mindst én gang årligt får et simpelt sikkerhedstjek på værkstedet, hvor mekanikerne kan afsløre de værste defekter på bilen.

- Når bilen er på værksted forventer man at mekanikeren i tide opdager eventuelt alvorlige fejl på bilen - og et fast årligt besøg ville derfor kunne gøre bilparken sikrere, og samtidig minimere antallet af biler, der skal til omsyn, siger Jan Sturm.

EU skærper krav: Flere biler vil komme til omsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce