Dramatisk udvikling: VUC Syds bestyrelse er afsat

VUC Syds bestyrelse er blevet afsat efter flere skandalesager. Arkivfoto: Jacob Schultz

Dramatisk udvikling: VUC Syds bestyrelse er afsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisningsministeriet har afsat VUC Syds bestyrelse og indsat et midlertidigt styre på VUC Syd. Den midlertidige bestyrelse skal vurdere skolens fremtid.

Problemer: Sagen med VUC Syd har taget en dramatisk udvikling, da Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) nu har besluttet at afsætte skolens bestyrelse. Det skyldes, at institutionen har alvorlige økonomiske problemer, og at både VUC Syds nuværende bestyrelse, men især den tidligere bestyrelse, har bragt VUC Syds videreførelse i fare, skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Derfor har styrelsen indsat et midlertidigt styre, der overtager samtlige bestyrelsesopgaver på VUC Syd. Det midlertidige styre skal hurtigst muligt og senest 15. oktober kortlægge og vurdere skolens økonomiske situation. Så Stuk kan træffe beslutning om, hvorvidt VUC Syd kan fortsætte sin drift.

Det midlertidige styre består af formand for VUC bestyrelses-foreningen, Ulla Koch, formand for Campus Bornholm, Laust Joen Jacobsen, administrerende direktør på Rybners, Peter Amstrup, og tidligere afdelingschef i Undervisningsministeriet og nuværende bestyrelsesmedlem i Vestegnen HF & VUC, Lars Mortensen.

Sagen kort
  • Sagen om VUC Syd begyndte i juni sidste år med en historie om en dyr studietur til USA for bestyrelsen og den øverste ledelse. To dage senere valgte den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, at fratræde sin stilling.
  • En advokatundersøgelse, som Kammeradvokaten skal stå for, skal undersøge både den tidligere bestyrelse, den tidligere direktør og de tre nu afskedigede vicedirektører. Desuden har Stuk bedt Kammeradvokaten om at indbringe den fyrede revisor, EY, for Revisornævnet.
  • VUC Syds revisor har tidligere sået tvivl om skolens fremtid.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet kom tidligere på året med en heftig kritik af flere forhold på VUC Syd og krævede 1,2 millioner tilbagebetalt fra VUC Syd. Styrelsen har sat skolen under skærpet tilsyn.
  • VUC Syd har for nylig fyret i alt 34 medarbejdere - heraf 22 hf-underviser - på grund af faldende kursisttal og manglende faglige eller pædagogiske kompetencer.

Tavs direktør

Beslutningen kommer i kølvandet på flere skandalesager, og en afgørelse fra Stuk i marts betød, at skolen skulle tilbagebetale 1,2 millioner kroner. Siden har VUC Syds egen revisor også sået tvivl om skolens fremtidige eksistens.

Ifølge Gymnasieskolernes Lærerforening er det kun én gang tidligere sket, at ministeriet har afsat en bestyrelse.

VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen, ønsker ikke at kommentere sagen.

- Jeg går nu i dialog med styrelsen om den nyindsatte bestyrelse og vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere sagen, siger han.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet ønsker ikke at uddybe sagen over for JydskeVestkysten. Styrelsens direktør, Birgitte Hansen, skriver i et skriftligt svar, at:

"Vi har desværre konstateret, at VUC Syd befinder sig i en meget alvorlig situation, og at der ikke er tilstrækkeligt styr på drift eller økonomi. Vi har efter nøje overvejelser vurderet, at det er nødvendigt at indsætte et midlertidigt styre, som hurtigt skal skabe et overblik og et grundlag for at vurdere VUC Syd's fremtid. For elever og personalet er det væsentligt, at vi kommer til bunds i sagen, og at vi får en afklaring hurtigst muligt."

JydskeVestkysten følger sagen tæt resten af dagen.

Dramatisk udvikling: VUC Syds bestyrelse er afsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce