Dating-ekspert: Facebook er mere "afslørende"

Thomas Markersen er kandidat i psykologi fra Københavns Universitet og har afholdt kurser og ledet grupper vedrørende kærlighed og singleliv. Han er også kendt fra DR-programmet "Gift ved første blik", hvor han var én
Foto: Steen Evald

Dating-ekspert: Facebook er mere "afslørende"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke de samme fordomme forbundet med at finde kærligheden på Facebook, mener ekspert med forstand på kærlighed og singleliv.

Det er mere uskyldigt og legitimt at møde hinanden på Facebook end på datingsider.

Sådan lyder det fra psykolog og coach Thomas Markersen, der er kendt som ekspert fra DR-programmet "Gift ved første blik".

- Der er ikke den samme stigma forbundet med det. Der skal ikke nær så meget mod til blive medlem af en Facebook-gruppe i forhold til at oprette en dating-profil, siger Thomas Markersen, som mener, at Facebook er et bedre sted at møde folk end mange dating-sider.

- Mange lyver sig tyndere og højere på dating-siderne, mens du på Facebook er mere "afsløret". Du kan jo se, hvad folk tidligere har skrevet på deres væg, og hvem de kender. Hvis man har fælles bekendte giver det også en ekstra tryghed i forhold til dating-siderne, siger han.

Kortere forhold

Der er dog også negative ting forbundet med at finde kærligheden på Facebook og på nettet generelt.

- Forskning viser, at parforhold, hvor folk har mødt hinanden på nettet, ikke er ligeså holdbare. Forklaringen er, at der på nettet er så mange at vælge imellem, at du er mere tilbøjelig til at skifte din partner ud, hvis ikke forholdet er helt perfekt, siger Thomas Markersen.

Den moderne datingkultur har ifølge Thomas Markersen også medført, at flere mænd er blevet afhængige af at score, hvilket kan være et stort problem. Der er nemlig mange glædeshormoner forbundet med at score, og selvom mange mænd siger, at de gerne vil finde kærligheden, så er det i stedet selve jagten, der er blevet deres primære formål.

- Der går typisk noget tid, før mændene opdager, at de er blevet afhængige, og spørgsmålet er faktisk, om der er nogen vej tilbage. Det ved vi ikke endnu, da vi ikke har nok erfaring på området. Men jeg har en mistanke om, at du ikke kan vende tilbage til et normalt parforhold, hvis du først har nedlagt 100 kvinder over relativt kort tid, siger han.

Dating-ekspert: Facebook er mere "afslørende"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce