Dansk Folkeparti fuppet af fake news

Peter Skaarup stillede spørgsmål til justitsministeren på baggrund af en video, som er uploadet til YouTube.

Dansk Folkeparti fuppet af fake news

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti stillede 11. januar 2017 et spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

I spørgsmålet ville Peter Skaarup gerne have svar på, hvad justitsministeren ville gøre ved den ikke eksisterende grænsekontrol. Det skriver Information.

Spørgsmålet fra Peter Skaarup blev stillet på baggrund af en YouTube-video, som angiveligt viste to IS-krigere som krydsede grænsen ved Rønsdam.

Noget der kunne virke som et meget alvorligt problem. To formodede terrorister krydser en tilsyneladende ubevogtet grænse. Justitsministeriet kunne i første omgang ikke svare på spørgsmålet, så de måtte have hjælp af Rigspolitiet, som måtte have hjælp af Syd- og Sønderjyllands Politi.

I svaret fra Syd- og Sønderjyllands Politi fremgik det, at der faktisk blev standset to personer ved grænseovergangen Rønsdam d. 10. december ved middagstid.

De to personer, som blev standset ved grænsen, var i besiddelse af et sort flag med arabisk tekst. Politiets tolk oversatte det som:" Ingen andre guder end Gud. Mohammed er Guds sendebud." Desuden havde de såkaldt softball pistol på sig, den virkede dog ikke.

De to personer oplyste til Syd- og Sønderjyllands Politi, at de var i gang med at optage en film. Desuden var begge personer bosat i Danmark.

Derfor mener Syd- og Sønderjyllands Politi, at det er de to personer, de har standset, som optræder i YouTube-videoen. Det kan dog ikke fastslås med sikkerhed.

Til Information vil Peter Skaarup ikke afvise, at han var blevet offer for fake news.

- Det kan da godt være. Det er kun glædeligt, hvis politiet faktisk kontrollerede grænsen og opdagede dem. Men det her er jo kun ét tilfælde, jeg vil gerne være sikker på, at det sker i alle tilfælde, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup vil dog ikke stoppe der, siger han til Information. Han vil gerne vide mere om grænsekontrollen de steder, hvor den ikke er permanent.

Videoen har tidligere floreret på Den Danske Forenings hjemmeside. Den Danske Forening har oplyst til JydskeVestkysten, at de ikke har kendskab til, hvem der har lavet videoen. De har fået den tilsendt og lagt den på deres hjemmeside, da de mente, at den var interessant for deres brugere.

Dansk Folkeparti fuppet af fake news

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce