Cate Blanchett 50 år: Filmdronningen fra Australien er sin egen

Australske Cate Blanchett mestrer både film og teater til fuldkommenhed og er forløbig blevet belønnet med blandt andet to Oscar-statuetter for sin indsats. Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Cate Blanchett 50 år: Filmdronningen fra Australien er sin egen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cate Blanchett er er en af filmverdenens allerstørste skuespillere. Hun fylder 50 år på toppen af karrieren med to Oscar-statuetter i bagagen.

Den australske skuespiller og teaterinstruktør Cate Blanchett, der fylder 50 år den 14. maj, var ikke bare guddommelig i mega-succesen som den kloge elverdronning Galadriel i "Ringenes Herre"-trilogien.

For der er generelt noget overjordisk og samtidig totalt jordnært ved superstjernen Blanchett. Foreløbigt har hun modtaget to Oscar-statuetter og et utal af andre priser for sin magi foran kameraerne.

Hun er i dag en af verdens mest populære skuespillerinder og kampagneansigt for modegiganten Armani. Men Cate Blanchett var samtidig også en af de første til at være helt fremme i skoene, da MeToo-anklagerne haglede ned over den magtfulde Hollywood-produceren Harvey Weinstein.

Hun stammer fra Australien og voksede op i et hjem med stærke kvinder og uden faderen, som døde, da hun var kun to år gammel.

Kræsen i valg af roller

Det store internationale gennembrud kom i 1998 med en Golden Globe-belønnet titelrolle i dronningedramaet "Elizabeth". Kort efter kom "The Talented Mr. Ripley" og "Ringenes herre". Dog ikke kun ved held for Cate Blanchett, som tidligt blev kendt for at være kræsen i sit valg af roller og gå efter karakterer, der udfordrer grænserne for normalitet og den gode smag.

Hun ragede derfor snart op igen i den uafrystelige "Babel" om globalt kommunikationskoks overfor megastjernen Brad Pitt og samt i Bob Dylan-filmen "I'm not There" i en rolle som mand samt i "Benjamin Buttons forunderlige liv" igen sammen med Pitt.

Hun har dog løbende vedligeholdt sin kontakt til teaterverdenen og selv brilleret i roller i blandt andet "Vagina-monologerne" og "Hedda Gabler".

Hendes seneste og Oscar-nominerede rolle var i den lesbiske film "Carol" for et par år siden. I den forbindelse fortalte hun, at hun selv har haft flere forhold til kvinder tidligere i livet. De seneste mere end 20 år har hun dog været gift med manuskriptforfatteren og teatermanden Andrew Upton, som hun har tre sønner og en adopteret datter med.

Cate Blanchett 50 år: Filmdronningen fra Australien er sin egen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce