Byrådsmedlem frasiger sig billet til Obama-besøg

Medlem af økonomiudvalget i Kolding Kommune Benny Dall (EL) melder fra som gæst til Obamas besøg i byen den 28. september. Arkivfoto: Chresten Bergh

Byrådsmedlem frasiger sig billet til Obama-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Benny Dall, Kolding Kommune, vil ikke deltage i Obamas besøg til september. Dermed er der en ekstra billet på vej til en studerende eller borger.

Obama: Der er en ekstra billet til Barack Obamas besøg på vej til en studerende eller almindelig borger.

Benny Dall (EL), medlem af økonomiudvalget i Kolding Kommune, har meddelt forvaltningen, at han frasiger sig den billet, som han og de øvrige ti udvalgsmedlemmer har fået til arrangementet i Kolding den 28. september.

Mandag i sidste uge besluttede udvalget at nikke ja til, at kommunen støtter besøget med 750.000 kroner. Som en del af aftalen får kommunen 27 billetter. 11 går til økonomiudvalget, mens kommunaldirektøren også får en billet. De sidste 15 billetter skal fordeles til borgere.

- Jeg bryder mig ikke om at tage imod en billet, som jeg har bevilliget mig selv. Jeg har ingen særlige interesser i det besøg, så det er der sikkert en borger, der kan få mere ud af end mig. Og det øvrige økonomiudvalg klarer det sikkert fint uden mig, forklarer Benny Dall.

Jeg bryder mig ikke om at tage imod en billet, som jeg har bevilliget mig selv. Jeg har ingen særlige interesser i det besøg, så det er der sikkert en borger, der kan få mere ud af end mig.
Benny Dall (EL), byrådsmedlem i Kolding

Burde sige fra før

Men du stemte jo for, da sagen blev vendt på økonomiudvalgsmødet mandag i sidste uge?

- Ja, og der skulle jeg bare have sagt, at det arrangement bliver uden mig. Det er helt rigtigt. Det burde jeg have sagt der, siger Benny Dall.

Kommunen har endnu ikke besluttet, hvem der skal overtage hans billet. Den har tidligere i forløbet rådført sig med både en ekstern advokat samt Ankestyrelsen, som har vurderet, at kommunen har hjemmel i lovgivningen til at give 12 fribilletter til økonomiudvalget og kommunaldirektøren. Derfor kan det ikke komme på tale at give billetten til en anden politiker, forklarer borgmester Jørn Pedersen (V), som derfor konkluderer, at en studerende eller borger vil få glæde af den.

Kommunen har desuden vurderet, at medlemmerne ikke skal betale skat af billettens værdi, da de deltager som led i deres kommunale hverv og i kommunens interesse.

Byrådsmedlem frasiger sig billet til Obama-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce