Bred V-kritik af Støjbergs krav om udlændinge-håndtryk

Flere V-folk kritiserer regeringens forslag, om at man skal give hånd for at få dansk statsborgerskab. Foto: Scanpix

Bred V-kritik af Støjbergs krav om udlændinge-håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres byrådsmedlem fra Kolding Merete Due Paarup kritiserer sit eget partis holdning, om at udlændinge skal trykke hånd for at opnå dansk statsborgerskab. Flere andre V-politikere bakker hende op i kritikken og kalder lovforslaget for symbolpolitik. Kritikken fra partifællerne preller af på Inger Støjberg.

Kritik: Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V) fortalte fredag, at det er regeringens holdning, at udlændinge skal give hånd for at opnå dansk statsborgerskab. Den holdning møder modstand blandt flere partifæller i Venstre.

Byrådsmedlem i Kolding Merete Due Paarup (V) tager i et kritisk Facebook-opslag afstand fra sit eget partis holdning og kalder forslaget for en symbolpolitisk gakgak-regel. Flere partifæller har reageret positivt på Facebook-opslaget og tager ligesom hende afstand.

- Jeg synes grundlæggende, at det er uliberal symbolpolitik, at man skal lovgive om, hvorvidt folk skal give hånd eller ej. Det, synes jeg, er noget pjat, siger Philip Tietje (V), der er byrådsmedlem i Aabenraa og folketingskandidat i Tønder.

Også Leif Krarup (V), der er næstformand for Venstre i Sydjylland, kritiserer regeringens forslag.

- Egentlig synes jeg, at det er noget pjat at diskutere. Det er en bagatel. Jeg har det lidt underligt med, at man som lovgiver synes, at man skal regulere helt ned i, om man skal trykke hinanden i hånden. Der går grænsen for mit vedkommende, i forhold til hvad politikere skal blande sig i, siger han.

Byrådsmedlem i Esbjerg, Jakob Lose, er også imod.

- Jeg er helt sikker på, at folk, der ikke ønsker at give hånd, sagtens kan blive fine danske statsborgere alligevel, siger han.

Kritik preller af på Støjberg

Men kritikken fra V-baglandet får ikke Inger Støjberg til at ændre mening. Ifølge hende ligger der meget mere end et håndtryk i ceremonien.

- Det helt afgørende er, at når man vil være dansker, så skal man i forbindelse med ceremonien underskrive, at man vil overholde grundloven og dermed tage hele fundamentet af frihedsrettigheder til sig. At man så bagefter giver hånden til borgmesteren, synes jeg bare, er en helt normal og respektfuld måde at hilse på hinanden på, siger ministeren.

Hun er uenig med de partifæller, der kalder det uliberal politik.

- Det er kernen i liberal politik, siger Inger Støjberg.

Bred V-kritik af Støjbergs krav om udlændinge-håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce