Arriva undskylder masseaflysninger: Vi tager det alvorligt

Arriva kunne mandag ikke skaffe tallene for august måned frem til dags dato, men tallene for rettidighed viste for hele 2016, at Arriva kørte rettidigt med 99,4 procent af afgangene, og for 2017 er tallet på 99,3 procent frem til netop august måned, fortæller kommunikationsmedarbejder Trine Gundorph fra Arriva. PR-Foto: Arriva

Arriva undskylder masseaflysninger: Vi tager det alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arriva beklager og undskylder de mange aflysninger, men togselskabet har både i 2016 samt frem til august 2017 kørt med en rettidighed på langt over 99 procent.

Kritik: Arriva kunne mandag ikke fremlægge tal for den såkaldte rettidighed for august måned frem til dags dato, der enten frikender eller stempler selskabet for de mange aflysninger, som Rådet for Bæredygtig Trafik har rejst over for transportminister Ole Birk Olesen.

Men kommunikationsmedarbejder Trine Gundorph kunne fortælle, at det kritiserede selskab frem til starten af august trods kritikken og aflysninger har leveret tog til tiden.

Således var Arrivas rettidighed for hele 2016 på 99,4 procent, og frem til starten af august i år var den samme procent på 99,3 procent.

- Og udelukkende for juli måned er tallet på 99,1 procent, fortæller Trine Gundorph og tilføjer:

- Samtidig har vi dog fuld forståelse for, at folk er frustrerede over aflysningerne, hvad enten der er tale om en eller flere aflysninger. Vi tager det alvorligt, at vi har aflysningerne, og vil gerne undskylde, fortæller Trine Gundorph.

Vi tager det alvorligt, at vi har aflysningerne, og vil gerne undskylde.
Trine Gundorph, kommunikationsmedarbejder i Arriva.
Arriva
Arriva kom ind på det danske togmarked i 2003 efter at have vundet danmarkshistoriens første togudbud: udbuddet af den regionale togtrafik i Midt- og Vestjylland. 

Arriva genvandt kontrakten i 2009 og står således for togdriften frem til 2020, hvor strækningerne skal sendes i udbud igen.

Arriva kører tog på strækningerne Aarhus-Skjern, Aarhus-Struer, Struer-Thisted, Struer-Skjern, Esbjerg-Skjern, Esbjerg-Niebüll og på Vestbanen mellem Varde og Nr. Nebel.

Sårbar i sommerferien

Årsagen til de fleste af sommerens aflysninger har været selskabets sårbarhed over for sygdom og andre uforudsete hændelser, da Arriva er mindre bemandet end normalt på grund af ferieafviklingen. Således havde Arriva den 16. august ni aflyste afgange.

Trine Gundorph kan ikke svare på, hvorledes Arriva vil svare på en eventuel redegørelse over aflysningerne over for transportministeren, efter Rådet for Bæredygtig Trafik har krævet en redegørelse.

- Men det er et problem i løbet af sommeren, og vi kan sikkert ikke ansætte flere lokoførere, fordi vi ikke har arbejde til dem resten af året. Men vi er gået i dialog med lokoførerne om, hvordan de måske kan stå bedre til rådighed med ekstravagter og andre løsninger i løbet af ferien. Men jeg ved ikke, om der er konkrete initiativer på vej, fortæller hun

Arriva undskylder masseaflysninger: Vi tager det alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce