Arriva har aflyst over 250 tog i løbet af sommeren

Arriva har fra maj til august aflyst i alt 257 tog. Alligevel har Arrivas punktlighed ligget på 99 procent, fortæller selskabet i et svar til transportminister Ole Birk Olesen (LA). PR-Foto: Arriva

Arriva har aflyst over 250 tog i løbet af sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arriva har nu fortalt transportminister Ole Birk Olesen (LA), at selskabet har aflyst 257 tog ud af i alt 35.317 planlagte afgange i løbet af sommeren. Tre gange har Arriva ikke indsat erstatningsbus inden for en time.

Togdrift: Transportminister Ole Birk Olesen har nu fået sat tal på, hvor mange aflysninger de mange togpassagerer hos Arriva i det midt- og vestjyske har været udsat for i løbet af sommeren.

257 tog, lyder svaret fra Arriva til transportministeren. Aflysningerne er sket i hele sommerperioden fra maj til august ud af i alt 35.317 planlagte afgange.

- 190 var relateret til personaleforhold. Vores punktlighed lå i samme periode på 99 procent, fortæller Arriva i et svar til transportminister Ole Birk Olesen.

Samtidig er det dog ikke mange gange, at de ramte togpassagerer ikke er blevet tilbudt anden transport, fastslår selskabet:

- I periodens fire måneder har der været tre tilfælde, hvor Arriva ikke kunne nå at indsætte erstatningsbus inden for en time, som kontrakten foreskriver.

Arriva planlægger ikke med aflysninger.
Arriva, i et svar til transportminister Ole Birk Olesen (LA).
Arriva
Arriva kom ind på det danske togmarked i 2003 efter at have vundet danmarkshistoriens første togudbud: udbuddet af den regionale togtrafik i Midt- og Vestjylland. Arriva genvandt kontrakten i 2009 og står således for togdriften frem til 2020, hvor strækningerne skal sendes i udbud igen.

Arriva kører tog på strækningerne Aarhus-Skjern, Aarhus-Struer, Struer-Thisted, Struer-Skjern, Esbjerg-Skjern, Esbjerg-Niebüll og på Vestbanen mellem Varde og Nr. Nebel.

I løbet af denne sommer har passagerne på Arrivas strækninger været plaget af flere aflysninger end normalt - forklaringen fra Arrivas side lyder, at lokoførerne afvikler ferie, hvilket gør selskabet mere sårbart end normalt.

Mangler ikke lokomotivførere

Transportministeriet har tidligere på sommeren kaldt Arrivas mange aflysninger for "ikke tilfredsstillende" i kølvandet på, at blandt andet Rådet for Bæredygtigt Trafik krævede, at netop transportministeren Ole Birk Olesen (LA) greb ind over for selskabet.

I et andet svar til transportministeren fastslår det udskældte togselskab, at "Arriva planlægger ikke med aflysninger", og samtidig har Arriva nu også over for Ole Birk Olesen afvist, at selskabet hver måned mangler lokomotivførere, som ikke bliver dækket:

- Nej, Arriva mangler ikke lokomotivførere hver måned. Arriva har en klar køreplan, hvor alle togafgange og vagter er besat med en lokomotivfører. I ferieafviklingsperioden (maj-september) er der mindre bemanding til at overtage en vagt, såfremt en lokomotivfører bliver akut forhindret i at gennemføre sin planlagte vagt. Det har dog hidtil ikke givet udfordringer på det niveau, som vi har oplevet i ferieperioden i år. Vi arbejder kontinuerligt på at forbedre vores drift, således vi bliver endnu mere robuste i ferieperioderne fremover. lyder Arrivas svar til transportministeren.

Et højere niveau af aflyste afgange

Arriva må dog erkende, at selskabet i løbet af denne sommer blot har ligget på en punktlighed på 99,0 procent fra maj til august, mens selskabet i 2016 for perioden fra maj til september lå med en punktlighed på 99,4 procent:

- I ferieperioden 2017 har vi desværre - på trods af, at vi i år kører med samme produktion og styrke som i 2016 - oplevet et højere niveau af aflyste togafgange i sommerperioden, hvor lokomotivføreren blev forhindret i at møde op på sin planlagte vagt, og hvor vagten ikke kunne besættes til anden side, fortæller Arriva til ministeren.

Arriva har aflyst over 250 tog i løbet af sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce