Arkil stifter hæderspris for flere kvinder i byggeriet

Ifølge administrerende direktør Jesper Arkil ligger der nu en række anbefalinger, som har potentialet til at sikre flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen. PR-foto

Arkil stifter hæderspris for flere kvinder i byggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Byggeris Kvinderåd lancerer en række anbefalinger til, hvordan branchen kan tiltrække flere kvinder og fremover sikre en mere lige kønsfordeling.

Region Syddanmark: Entreprenørkoncernen Arkil vil hvert år hædre personer, som har gjort en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Med hæderen følger en pris på 25.000 kroner.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri og Arkil.

Kun ni procent af medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen er kvinder, og det tal har ikke ændret sig de seneste 20 år. Det er alt for få, og derfor lancerer Dansk Byggeris Kvinderåd en række anbefalinger til, hvordan branchen kan tiltrække flere kvinder og fremadrettet sikre en mere lige kønsfordeling.

Arkils Hæderspris
Arkils Hæderspris består af to priser, som har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen.

Den ene pris uddeles til en elev på en af Byggeriets Uddannelser. Her opfordres alle byggeriets erhvervsskoler til at indstille en elev, der enten har gjort en særlig indsats for kvinder i branchen eller er et forbillede som håndværker.

Den anden pris uddeles til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Alle, både private og organisationer, kan indstille kandidater til prisen.

Med begge priser følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.

En priskomité bestående af både unge og erfarne kvindelige forbilleder vil stå for udvælgelsen af modtagere samt uddeling af priserne.

Fokus skal sikres

I Arkil, der er en af Danmarks største entreprenørkoncerner, oplever man også den skæve kønsfordeling, og det får nu virksomheden til at bakke op om Dansk Byggeris Kvinderåds anbefalinger ved at lancere "Arkils Hæderspris", der har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Administrerende direktør Jesper Arkil, der er et af medlemmerne af Dansk Byggeris Kvinderåd, påpeger, at det handler om at sikre fokus:

- Der ligger nu en række anbefalinger, som har potentialet til sikre flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen. Der ligger samtidig et stort arbejde foran branchen med at føre anbefalingerne ud i livet. Det er ikke gjort fra den ene dag til den anden, og derfor vil vi i Arkil gerne bidrage til at fastholde fokus på opgaven på en positiv måde ved hvert år at hædre og skabe opmærksomhed omkring personer, der har gjort en særlig indsats på det her område.

Arkil stifter hæderspris for flere kvinder i byggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce