Als og Ribe tilgodeses: Udflytning af arbejdspladser kaster studiejob af sig

Lars Løkke Rasmussen (V) og Hans Christian Schmidt (V) kunne i februar 2016 klippe snoren til Færdselsstyrelsens nye lokation i Ribe, da styrelsen som den første fandt placering i provinsen i den første omgang udflytning af statslige arbejdspladser. Arkivfoto: Timo Battefeld

Als og Ribe tilgodeses: Udflytning af arbejdspladser kaster studiejob af sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal fra ministerierne viser, at der med udflytningen af statslige arbejdspladser kommer flere job til studerende i Syd- og Sønderjylland. Borgmester i Sønderborg Kommune kalder de medfølgende studiejob for et ekstra plus.

Arbejde: Mindst 13 studiejob sendes i Syd- og Sønderjyllands retning i forbindelse med regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

Det viser en række folketingssvar på spørgsmål stillet af Eva Kjer Hansen (V), inden hun onsdag blev udpeget som minister. Hun håber, at de nye stillinger til studerende kan bidrage til at fastholde flere unge i det syd- og sønderjyske.

- Det er interessant, at der er en ekstra gevinst ved udflytning af statslige arbejdspladser. Nu kommer der studierelevante jobmuligheder for de unge mennesker, og det vil jo helt sikkert betyde for nogen, at det vil det være mere interessant at tage uddannelsen i området, fordi man nu kan få studierelevant arbejde, siger hun.

Ti studiejob bliver det formentlig til i Augustenborg med Landbrugsstyrelsen og Statens IT flytning til Als og tre ved Færdselsstyrelsen til Ribe.

Studentermedhjælper
  • Helt kort er det en studerende på en videregående uddannelse, der har et studierelevant arbejde på typisk 5 til 10 timer ugentligt.
  • Et studiejob er en helt normal ansættelsesaftale mellem virksomheden og den studerende - uden kobling til semesterplaner og krav til opgaveskrivning.
  • Den studerende vil dog normalt i større eller mindre udstrækning kunne anvende sine uddannelsesmæssige kompetencer i jobbet.
  • Det kan ikke sammenlignes med en virksomhedspraktik eller projektopgave, hvor der altid vil være specielle studieretningskrav.
  • En studentermedhjælper løser de opgaver, virksomheden har behov for at få løst.
  • Kilde: Studiejob Nordjylland

De nye studiejob
  • Færdselsstyrelsen i Ribe har fået tre studiejob
  • Landsbrugsstyrelsen i Augustenborg har fået seks studentermedhjælpere
  • Statens IT, der skal flytte til Augustenborg, har i dag fire studiejobs, men det er endnu ukendt, hvor mange der etableres i Augustenborg
  • Det Etiske Råd, der flytter til Kolding, forventer ikke at oprette studiejob på den nye adresse

Glæde på Als

Ideen til at undersøge, hvor mange studentermedhjælperjob der fulgte med udflytningen, fik Eva Kjer Hansen, da hun tilfældigt hørte en ung mand fortælle, at han ville søge et studiejob i Augustenborg.

- Vi er optagede af, hvordan vi kan gøre det attraktivt for de unge mennesker at få deres uddannelser i provinsen. Det vil det her bidrage til, siger Eva Kjer Hansen, der også fortæller, at den unge mand vist ikke endte med at få jobbet.

Augustenborg i Sønderborg Kommune er to gange blevet tilgodeset ved uddeling af statslige arbejdspladser. Til stor glæde for kommunens borgmester Erik Lauritzen (S). Og de nye studiejob kalder han da også "et ekstra plus".

- Det er rigtig, rigtigt godt. Det er en rigtig god start, siger han og tilføjer:

- Det er de ringe i vandet, der kommer ved, at man tør gøre nogle ting, siger han.

Ministerierne skønner, at der vil være flyttet 253 studiejob med i hele landet, når alle statslige udflytninger er overstået.

Landbrugsstyrelsen oplyser, at det ikke var svært at finde de seks studentermedhjælpere, som de i dag har ansat.

Als og Ribe tilgodeses: Udflytning af arbejdspladser kaster studiejob af sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce