Afsat VUC-formand erkender: Det er en alvorlig situation

Den nu tidligere bestyrelsesformand i VUC Syd, Signe Knappe, erkender, at VUC Syd er i en alvorlig situation. Signe Knappe er også medlem af Haderslev Byråd for Venstre. Arkivfoto: Jacob Schultz

Afsat VUC-formand erkender: Det er en alvorlig situation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC Syds nu afsatte bestyrelsesformand Signe Knappe tager ministeriets beslutning om at afsætte den skandaleramte skoles bestyrelse til efterretning. Hun erkender, at VUC Syd er i en alvorlig situation.

Dramatik: - Jeg er enig i, at VUC Syd er i en alvorlig økonomisk situation.

Sådan lyder reaktionen fra VUC Syds nu afsatte bestyrelsesformand Signe Knappe, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) tirsdag formiddag har valgt at afsætte den skandaleramte skoles bestyrelse og i stedet indsat et midlertidigt styre. Stuk forklarer indgrebet med, at den nuværende og især tidligere bestyrelse har bragt VUC's videreførelse i fare. Den nu afsatte formand ønsker ikke at komme nærmere ind på den konklusion, og ønsker heller ikke at konkretisere, hvor store de økonomiske problemer på VUC Syd er.

- Da vi overtog opgaven, var vi godt klar over, at det var en stor opgave. Og omfanget er ikke mindsket, efter vi har gravet os ned i situationen de sidste fire måneder. Set i det lys tager vi også ministeriets beslutning til efterretning, siger Signe Knappe.

Signe Knappe og den øvrige bestyrelse fik dermed kun lidt over fire måneder i VUC Syds bestyrelse, før ministeriet fandt det nødvendigt at afsætte den. I stedet skal et midlertidigt styre nu inden den 15. oktober kortlægge og vurdere skolens økonomiske situation og vurdere, om skolen kan fortsætte sin drift.

- Bestyrelsen havde ønsket sig og arbejdet hårdt på at klarlægge det her og havde selv ønsket at løse den her opgave, men vi tager ministeriets beslutning til efterretning.

Hun fortæller, at hun ikke ved, om hun igen på et senere tidspunkt skal indtræde som bestyrelsesformand igen. Signe Knappe fik beskeden om ministeriets beslutning tirsdag morgen.

Sagen kort
  • Sagen om VUC Syd begyndte i juni sidste år med en historie om en dyr studietur til USA for bestyrelsen og den øverste ledelse. To dage senere valgte den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, at fratræde sin stilling.
  • En advokatundersøgelse, som Kammeradvokaten skal stå for, skal undersøge både den tidligere bestyrelse, den tidligere direktør og de tre nu afskedigede vicedirektører. Desuden har Stuk bedt Kammeradvokaten om at indbringe den fyrede revisor, EY, for Revisornævnet.
  • VUC Syds revisor har tidligere sået tvivl om skolens fremtid.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet kom tidligere på året med en heftig kritik af flere forhold på VUC Syd og krævede 1,2 millioner tilbagebetalt fra VUC Syd. Styrelsen har sat skolen under skærpet tilsyn.

Afsat VUC-formand erkender: Det er en alvorlig situation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce