Advokat: Kommunen kunne have forhindret sexovergreb

Arkiv: Privatfoto

Advokat: Kommunen kunne have forhindret sexovergreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag var anden og sidste dag i retssagen, hvor tre sexmisbrugte piger sagsøger Esbjerg Kommune for ikke at gribe ind og dermed forhindre yderligere seksuelle krænkelser.

 Kunne kommunen virkelig have sat en stopper for Esbjerg-manden, der gennem tyve år misbrugte både sin egen datter og andre børn, der kom i familiens hjem?

 Uenighederne mellem tre seksuelt forulempede piger og Esbjerg Kommune kredsede om netop dette spørgsmål på retssagens dag to.

 - Der var blinkende advarselslamper, mener sagsøgernes advokat, Helle Hald.

 Ikke overraskende var Esbjerg Kommunes advokat, Vibeke Westergaard, uenig.

- Det er altså en hypotese, der ikke kan bekræftes (om kommunens indgriben kunne have forhindret yderligere overgreb, red.) - der er meget stor usikkerhed forbundet med det. Området er ekstremt kompleks, sagde Vibeke Westergaard.

 

 

 

Sagen kort
 Retssagen tager udgangspunkt i forløbet op til en straffesag fra november 2011: Her blev Esbjerg-manden dømt for seksuelle overgreb mod mindreårige. Siden er de misbrugte børns forældre blevet klar over, at kommunen havde fået adskillige indberetninger om mistænkelig adfærd hos Esbjerg-manden.

 

Kommunen indkaldte manden og hans familie til møde flere gange, men de mødte aldrig op. Et hjemmebesøg gav heller ikke anledning til videre tiltag. Ej heller da kommunen ellers besluttede at udføre en børnefaglig undersøgelse af Esbjerg-mandens børn.

 

Tre af de misbrugte piger og deres forældre har valgt at lægge sag an mod Esbjerg Kommune for offentligt omsorgssvigt. Det er første gang nogensinde, at en sådan sag er for retten.

Pige blev videoafhørt

 

 De tre sagsøgere, de misbrugte piger, hvoraf to er myndige i dag, lider stadig under overgrebene, Esbjerg-manden udsatte dem for. Per Petersen, der er far til en af dem, fortæller, at hans datter går på et skoleforløb for psykisk sårbare unge.

- Men det er svært for hende at fastholde sin skolegang, oplyser faren.

 Derfor mener han også, at kommunen burde have grebet ind. Både før, i mellem og efter overgrebene på de tre sagsøgere modtog Esbjerg Kommune mindst 17 underretninger fra blandt andre pigernes klasselærer og politiet. Det ledte eksempelvis til en videoafhøring af en af pigerne, der dog aldrig blev tryg ved socialrådgiveren, og derfor intet fortalte om Esbjerg-mandens krænkelser af hende. Kommunen besluttede undertiden at lave en såkaldt børnefaglig undersøgelse af Esbjerg-mandens børn, men det blev ved beslutningen. Først to et halvt år efter opdagede kommunen, at den aldrig fik lavet en sådan.

 - Det er forfærdeligt, hvad børnene blev udsat for, ingen tvivl om det - men det er altså ikke sikkert, at en børnefaglig undersøgelse af Esbjerg-mandens børn ville have ledt til viden om seksuelle misbrug, mener kommuneadvokaten.

 Den forklaring købte de tre misbrugte pigers advokat ikke.

- Kommunen burde have stoppet overgrebene, eller i det mindste prøvet på det. De havde i hvert fald viden nok til det.

 Der falder  dom i sagen mandag den 8. maj.

Advokat: Kommunen kunne have forhindret sexovergreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce