Æggeproblematik: Dagrofa vælger billige udenlandske æg over danske

Dagrofa vil gerne supplere sit ægsortiment med udenlandske æg, da de ifølge Dagrofa er billigere end de danske. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Æggeproblematik: Dagrofa vælger billige udenlandske æg over danske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som den eneste af de større danske dagligvarekæder har Dagrofa udenlandske æg i sortimentet. Det frustrerer danske ægproducenter, som først har været tvunget til at omstille produktionen, og nu har fået ekstra konkurrence. Dagrofa forsvarer beslutningen.

Æg: Dagrofa vægter pris over danskhed. Det er det klare svar, som dagligvarekoncernen Dagrofa nu kommer med, efter at JydskeVestkysten tirsdag kunne fortælle, at Dagrofa i modsætning til Salling Group og Coop har udenlandske æg i deres varesortiment, hvilket frustrerer danske ægproducenter.

En af dem er 60-årige Bent Jensen fra Ølgod, som på grund af supermarkedernes bandlysning af buræg i butikkerne har måttet omlægge hele produktionen fra buræg til skrabeæg. Det har kostet et tocifret millionbeløb, og nu må han altså også acceptere konkurrence fra udenlandske æg i Dagrofas butikker, der inkluderer Spar, Meny, Let-Køb og Min Købmand.

- Det, som jeg er harm over, er, at nogle ser ud til at importere æg kun på grund af prisen. Jeg tror ikke, at der er nogen, der synes, at æg er for dyre, for butikkerne har jo lige valgt at smide de billigste æg ud. Så det er jo kun for egen avance, og der synes jeg, at man må stå med en dårlig smag i munden, sagde Bent Jensen i tirsdagens udgave af JydskeVestkysten.

Sagen kort
  • I 2016 og 2017 valgte stort set samtlige supermarkedskæder at udfase buræggene, fordi de gerne ville prioritere bedre dyrevelfærd, og fordi at forbrugerne i højere grad var begyndt at vælge andre ægtyper.
  • De sidste buræg har forladt Coop og Dagrofas butikker 31. december 2019. Salling Group har udfaset buræggene.
  • En fjerdedel af Dagrofas skalæg er udenlandske og primært finske. Salling Group og Coop har udelukkende danske æg i butikkerne.

Dagrofa forsvarer beslutningen

Den kritik ville JydskeVestkysten gerne forholde Dagrofa, som dog ikke nåede at vende tilbage inden avisens deadline. Der er imidlertid nu kommet svar på, hvordan Dagrofa forholder sig til det moralske i beslutningen.

- I Dagrofa er det vigtigt for os at tilbyde vores kunder skalæg, der kvalitets-, sikkerheds- og prismæssigt er attraktive. Derfor har vi fundet det nødvendigt at supplere de æg, vi i forvejen havde i vores sortiment, skriver kommunikationsmedarbejder Jacob Lassen i en mail.

Da Dagrofa i tirsdagens udgave mente, at der ingen forskel var på danske og finske æg kvalitets- og sikkerhedsmæssigt, må det altså være prisen, der er den afgørende faktor i Dagrofas valg. Jacob Lassen antyder dog også, at beslutningen om at have udenlandske æg i varesortimentet er til overvejelse.

- Selvom vi er blandt de sidste, hvad angår dette initiativ, så betyder det jo omvendt ikke, at det er noget, vi er forpligtede til at gøre i al evighed.

Æggeproblematik: Dagrofa vælger billige udenlandske æg over danske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce