22 undervisere fyres på VUC Syd: Fagforening rejser sager mod skolen

22 hf-undervisere fik fredag at vide, at de er fyret fra VUC Syd. For mere end to måneder siden modtog de en varslet opsigelse. Arkivfoto: Jacob Schultz

22 undervisere fyres på VUC Syd: Fagforening rejser sager mod skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22 hf-undervisere på VUC Syd har fredag modtaget en endelig fyreseddel. Lærernes fagforening garanterer nu, at der vil blive ført voldgiftssager på baggrund af nogle af fyringerne.

Fyringer: Efter mere end to måneders ventetid har 22 hf-lærere fredag fået at vide, at de er fyret fra VUC Syd. Det oplyser VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen, til JydskeVestkysten.

I juni modtog 31 hf-undervisere en varslet opsigelse som led i en stor fyringsrunde på skolen, hvor i alt 47 medarbejdere blev varslet afskediget. Asbjørn Nelsen ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvorfor tallet er skrumpet fra 31 til 22 afskedigede undervisere. Han fortæller dog, at fire selv har sagt op, mens et ukendt antal har fået et andet job på skolen. Han ønsker dog ikke at sige, hvor mange der er trukket tilbage.

- Vi havde hele tiden ønsket, at antallet af afskedigelser blev så lavt som muligt. Vi har ingen interesse i at afskedige nogen, men vi har et behov for at få det til at gå op i forhold til vores økonomi, og de behov vi har, siger han.

Han afviser, at det er pres fra lærernes fagforening GL, som har varslet mulige faglige, der har fået VUC Syd til at mindske antallet af fyrede undervisere. Han vurderer samtidig ikke, at VUC Syd har været på usikker juridisk grund i forhold til nogle af de varslede opsigelser.

Sagen kort
  • 19. juni blev 47 ansatte varslet fyret - heraf 31 hf-undervisere. Fyringerne skyldtes et faldende kursisttal, og at næsten halvdelen af lærerne på VUC Syd ikke har de nødvendige faglige eller pædagogiske kompetencer til at undervise.
  • Siden har VUC Syd flere gange udskudt tidspunktet for, hvornår underviserne fik endelig besked på, om de er fyret.
  • JydskeVestkysten har tidligere fortalt, at to af fyringerne allerede var trukket tilbage tidligere i august.

Vil føre sager

Asbjørn Nielsen skal dog ikke regne med, at der er sat sidste punktum i sagen om fyringsrunden på VUC Syd. Formand for hf-lærernes fagforening, GL, Annette Nordstrøm Hansen, fortæller nemlig, at fagforeningen med garanti vil rejse voldgiftssager på baggrund af nogle af fyringerne.

Hun var fredag endnu ikke blevet orienteret om de endelige afskedigelser og kan derfor ikke komme nærmere ind på, hvad der skal føres sager på.

- Men det bliver ikke det sidste i den her sag. Vi kommer til at forfølge det her fagretligt. Der bliver rejst voldgiftssager, for vi kan ikke anerkende alle fyringerne, og der vil komme fagretligt efterspil, siger hun.

Hvordan kan du allerede nu sige, at der kommer voldgiftssager?

- Vi kender jo allerede sagerne, og derfor kan jeg sige, at der vil komme et efterspil, siger formanden.

Ledelsessvigt

Hun peger på, at det er skolens ansvar at sikre de ansatte et pædagogikum. Og derfor vil hun ikke acceptere, at nogle af underviserne fyres på grund af manglende pædagogiske eller faglige kompetencer.

- Det er et ledelsessvigt, der vil noget, siger hun.

Asbjørn Nielsen ønsker ikke at kommentere GL's kritik eller beslutning om at føre faglige sager på baggrund af fyringerne. Direktøren havde fredag aften heller ikke et fuldstændigt overblik over, hvor mange der i alt fyres fra VUC Syd, men han forventer at have et endeligt overblik efter weekenden.

HF-underviserne fyres til dels på grund af manglende faglige og pædagogiske kompetencer og et faldende kursisttal.

22 undervisere fyres på VUC Syd: Fagforening rejser sager mod skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce