20 landbrug er gået konkurs i juni

20 landbrug er i juni 2018 gået konkurs. Samme måned sidste år lå tallet på ni. Arkivfoto: Henning Bagger

20 landbrug er gået konkurs i juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I alt er 20 landbrug gået konkurs i juni måned, viser tal fra Danmarks Statistik. Det skyldes ifølge erhvervsøkonomisk chef hos Seges, Klaus Kaiser, den voldsomme tørke.

Konkurs: Antallet af konkurser i landbruget i juni 2018 er markant højere end antallet for samme måned sidste år, som lå på ni konkurser. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det er især det tørre vejr, som er en af årsagerne til, at flere landmænd må dreje nøglen om, mener erhvervsøkonomisk chef hos Seges, Klaus Kaiser.

- Det skyldes først og fremmest den voldsomme tørke, som hele landbruget udsættes for netop nu og dels, at vi ikke har set de normale sæsonmæssige stigninger i svinepriserne, siger Klaus Kaiser i en mailkommentar til LandbrugsAvisen.

Han understreger overfor mediet, at det endnu er usikkert, hvor store konsekvenser tørken vil have for landbruget, fordi de første høstresultater endnu mangler, men at tørken vil få negative konsekvenser for store dele af landbruget.

Det skyldes først og fremmest den voldsomme tørke, som hele landbruget udsættes for netop nu og dels, at vi ikke har set de normale sæsonmæssige stigninger i svinepriserne.
Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef hos Seges til LandbrugsAvisen

Stadig stabilt set over 12 måneder

Klaus Kaiser mener dog stadig, at antallet af konkurser fortsat er stabilt, når man ser over et helt år.

- For at kompensere for sæsonmæssige udsving, er det en fordel at måle antallet over de seneste 12 måneder, og her viser tallet fortsat et niveau omkring 120-130 konkurser. Antallet af konkurser toppede i 2016 på 200, og siden er det faldet gradvist til det nuværende niveau, hvor det har ligget nogenlunde stabilt siden årsskiftet, siger han til LandbrugsAvisen.

20 landbrug er gået konkurs i juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce