11 ministre bombarderes med 149 eksempler på bøvl og bureaukrati

Eva Kjer Hansen (V) og Henrik Dahl (LA) vil den kommende tid aflevere i alt 149 indsamlede eksempler på lokalt bureaukrati og bøvl fra de 10 syd- og sønderjyske kommuner til 11 ministre. Afleveringen begynder onsdag hos økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA). Foto: Jacob Schultz

11 ministre bombarderes med 149 eksempler på bøvl og bureaukrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to sydjyske toppolitikere, Eva Kjer Hansen (V) og Henrik Dahl (LA), begynder i dag deres aflevering af i alt 149 eksempler på lokalt bøvl og overflødigt bureaukrati indsamlet efter besøg hos de 10 syd- og sønderjyske kommuner.

2Politik: Der kan sandsynligvis spares flere milliarder skattekroner om året, hvis en række ministre vælger at følge en lang række af de forslag, som de modtager de kommende måneder.

De to sydjyske toppolitikere, Eva Kjer Hansen (V) og Henrik Dahl (LA), begynder nemlig i dag afslutningen på deres "Tour de afbureaukratisering", når de onsdag afleverer de første eksempler på kommunalt bøvl og bureaukrati hos økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

I alt 11 forskellige ministre skal de to politikere bombardere den kommende tid med i alt 149 eksempler på offentligt bøvl og overflødigt bureaukrati, som de har indsamlet de seneste par måneder efter besøg hos de 10 syd- og sønderjyske kommuner.

Mængden af sagsgange og regler, hvor skatteborgerne ikke får noget velfærd for pengene, har overrasket de to politikere, og faktisk anslår Liberal Alliances afbureaukratiseringsordfører Henrik Dahl, at Danmark ud af omkring 500 milliarder skattekroner om året ville kunne spare 5-10 procent - svarende til mellem 25 og 50 milliarder kroner - ved at afskaffe en række af de komplicerede og meningsløse regler.

Det er helt tydeligt, at beskæftigelsesområdet bonner ud som det mest bureaukratiske område.
Eva Kjer Hansen, sydjysk folketingsmedlem for Venstre. 
Tour de afbureaukratisering
"Tour de afbureaukratisering" har de to sydjyske folketingsmedlemmer Eva Kjer Hansen (V) og Henrik Dahl (LA) kaldt den tur, de har været på hos de 10 syd- og sønderjyske kommuner for at finde frem til det overflødige bøvl og bureaukrati.De to toppolitikere har fundet 149 store og små sager, hvor borgerne ikke får noget for pengene på grund af tåbelige regler og sagsgange.Henrik Dahl mener således, at der kunne spares 5-10 procent af omkring 500 offentlige milliarder - svarende til 25-50 milliarder kroner om året, hvis alt det overflødige bureaukrati og bøvl blev fjernet.De mange eksempler afleverer de to politikere nu den kommende tid til 11 forskellige ministre, hvor de vil indgå i blandt andet udarbejdelse af den kommende sammenhængsreform, der skal modernisere den offentlige sektor.Eva Kjer Hansen og Henrik Dahl planlægger allerede en lignende tur rundt til områdets virksomheder efter nytår for at høre, hvad de kæmper med af lignende problemer. 

Højt på dagsordenen

Af de i alt 149 forslag til ændringer, som Eva Kjer Hansen og Henrik Dahl afleverer til ministrene den kommende tid, er alene 103 eksempler fra beskæftigelsesområdet.

- Det er helt tydeligt, at beskæftigelsesområdet bonner ud som det mest bureaukratiske område, blandt andet fordi også dækker ind i forhold til de sociale ydelser. Eksemplerne fra beskæftigelsesområdet går igen i alle kommunerne, fortæller Eva Kjer Hansen.

Hun har store forventninger til besøget hos de mange ministre, da regeringen i forvejen er gået i gang med den kommende sammenhængsreform, der skal modernisere den offentlige sektor i Danmark:

- Regeringen har allerede sat det højt på dagsordenen, og kigger man bare alene på puljetyranniet, får man tydeliggjort, hvor omkostningstungt administrationen er. I Vejen Kommune bruger man i flere tilfælde mellem 150 til 200 timer på ansøgninger, hvor man får afslag, og omfanget af krævede revisioner er steget fra 13 i 2008 til 27 sidste år. Ganger man alene det med 98 kommuner, så er det altså noget, der batter, fortæller Eva Kjer Hansen.

11 ministre bombarderes med 149 eksempler på bøvl og bureaukrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce