Valg-guide: Sådan laver du valgflæsk

Ruth Laursen, der er kromutter på Røgind Kro, har mange års erfaring med at lave valgflæsk til sine kunder. Foto: Michael Ehrhorn

Valg-guide: Sådan laver du valgflæsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der findes mange måder at lave valgflæsk på. Dagbladet har besøgt Røgind Kro og fået deres opskrift.

Ringkøbing: Traditionen tro bliver der spist valgflæsk, når kommunal- og folketingsvalget skal afgøres. I dette tilfælde er det tirsdag aften, at stemmerne bliver talt op og borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune finder deres nye borgmester.

Der findes mange måder at lave valgflæsk på, og derfor har Dagbladet været på besøg hos Røgind Kro for at høre, hvordan de laver deres.

Kromutter Ruth Laursen tager dig her igennem sine fem punkter for, hvordan hun laver valgflæsk:

1. Panering. På Røgind Kro starter vi med at panere flæsk. Dette sker gerne 2-3 timer inden, så paneringen kan nå at sætte sig. Paneringen er en blanding af mel og æg og vendes rasp, og det giver noget smag og sørger for, at flæsken ikke bliver tør.

2. En time før flæsken skal på panden bliver kartoflerne sat til at koge. Så er de klar, når flæsken er klar en time senere.

3. Når paneringen har sat sig lægges flæsken på panden og bliver i vendt i 6-8 minutter. Dette afhænger af, hvor tykke stykker flæsk man bruger. De skal først af, når de er sprøde.

4. Sideløbende med at flæsken er på panden laves en opbagt sovs - en hvid mælkesovs, som bliver tilsat hakket persille. Når den først er oppe og koge, tilsætte lidt salt. Herefter kan den passe sig selv, mens man har fokus på panden.

5. Efter cirka 20 minutter er flæsken klar. Kartoflerne er kogt færdig og persillesovsen har fået den rette temperatur. Det hele er nu klar til at blive serveret sammen med eventuelt rødbeder.

Valg-guide: Sådan laver du valgflæsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce