VGT-exitpoll var ikke helt ved siden af

VGT's elever forudsagde valgresultatet i Ringkøbing-Skjern Kommune med stor præcision. Foto: Jørgen Kirk

VGT-exitpoll var ikke helt ved siden af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faktisk ramte gymnasieeleverne fra Tarm plet, når man tager den statiske usikkerhed i betragtning

TARM: Samfundsfagslærerne på VGT kan roligt tage et par bakker flødeboller med til deres elever i morgen som tak for godt arbejde. Elevernes exitpoll på gårsdagens kommunalvalg i Ringkøbing-Skjern Kommunen forudsagde valgresultatet med ganske stor præcision.

- Vi er meget godt tilfredse ud. Vi rammer inden for den statistiske usikkerhed, fortæller underviser Stefan Flyger Jørgensen, der stod for exitpoll'en.

120 elever besøgte samtlige 25 valgsteder og indhentede 1425 svar.

For godt til at være sandt

Målingen forudsagde en vælgerlussing til Venstre og en stor fremgang til Kristendomkraterne. Hvilket er hvad, der skete.

- Det irriterer os, at vi ramte over på Venstre, selvom det er inden for de procentpoint, som den statiske usikkerhed giver, men vi til gengæld rammer KD's fremgang lige i øje, siger Stefan Flyver Jørgensen.

Han stødte i øvrigt ind i Kristian Andersen fra KD, da han selv skulle stemme i Tarm. Borgmesterkandidaten ville vide om exitpoll'en nu også var til at regne med og hørte lidt om den statiske usikkerhed.  

- Han havde vist den oplevelse, at det var for godt til at være sandt. Men det gik jo faktisk bedre end vi forudså, siger Stefan Flyger Jørgensen.

Tog højde for pensionister

Svarene blev indhentet om formiddagen mellem 9 og 11, hvor der ofte er overtal af pensionister på valgstederne.

- Det havde vi lagt ind i beregningerne, ligesom vi havde taget højde for, at vi er en kæmpestor kommune, hvor der er stor forskel på land og by, forklarer Stefan Flyger Jørgensen.

Exitpoll'en blev lavet for at eleverne skal lære om statiske metoder og den kommende tid skal eleverne nærstudere tallene.

VGT-exitpoll var ikke helt ved siden af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce