V-kandidat: Jeg vil gerne være fri for at lukke skoler

Rita Byskov er overrasket men glad for, at partierne nu rækker hånden frem mod de små skoler. Arkivfoto

V-kandidat: Jeg vil gerne være fri for at lukke skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådskandidat Rita Byskov (V) glæder sig over, at der nu er bred politisk opbakning til at justere på 75-eleversreglen i folkeskolen. Den trænger til et eftersyn, mener hun.

Ringkøbing-Skjern: De små folkeskoler kan foreløbigt ånde lettet op.

Det mener Venstres byrådskandidat Rita Byskov, der har en fortid som byrådsmedlem i den gamle Ringkøbing Kommune, og som nu stiller op til kommunalvalget igen.

- Lige nu er der ingen opbakning til at lukke skoler. Det er jeg faktisk noget overrasket over. Men det glæder mig. Jeg er også helst fri for at lukke de små skoler, siger hun.

Rita Byskovs hjerte banker for de små skoler. I mere end ti år var hun formand for skolebestyrelsen i Hee. Hun var også med på sidelinjen da den omstridte 75-elevers regel blev vedtaget som "det bedst opnåelige kompromis", som hun udtrykker det.

- Det gode ved grænsen er, at den gav ro på skolerne og i lokalområderne. Tidligere risikerede de små skoler at være truet hvert eneste år, når der skulle lægges kommunalt budget. Det betød, at vi oplevede, at ejendomsmæglere advarede familier mod at købe huse i et område, hvor skolen var truet, siger hun.

Men nu skal den brede politiske opbakning til at justere reglen gribes, mener Rita Byskov.

- Alt har sin tid. Minimumstallet blev vedtaget for otte år siden - det var den gang, mange mente, at en skole mindst skulle have 300 elever. Nu er det blevet tid til at se på, om vi kan gøre tingene på en anden måde, siger hun.

Rita Byskov mener, ligesom mange andre, der skal indføres flere parametre end elevtallet.

- Geografien er vigtig, hvor godt skolen bliver drevet, trivsel, faglighed, aflyste timer. Man kan også se på, om skolerne i højere grad kan samarbejde om faglærere eller andet. Det afgørende er, at vi får lavet en god model. Nu er viljen til det. Den håber jeg også eksisterer efter valget, siger Rita Byskov.

V-kandidat: Jeg vil gerne være fri for at lukke skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce