Trussel om at trække støtte til ny viceborgmester

Søren Elbæk (S) og Kristian Andersen (KD) ved et møde forud for kommunalvalget. Foto: Morten Stricker.

Trussel om at trække støtte til ny viceborgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om KD, SF og Fjordlisten er del af en bred konstitueringsaftale, så er de parat til nej til Søren Elbæk (S) som viceborgmester. Elbæk undrer sig.

Ringkøbing-Skjern: Den kommende viceborgmester Søren Elbæk (S) møder politisk modstand, inden han er tiltrådt som netop viceborgmester.

Ti byrådsmedlemmer fra Kristendemokraterne, SF og Fjordlisten truer nemlig med at stemme imod at posten går til Elbæk. Det sker, fordi de mener, at han har sat ærlighed og ordentlighed over styr i forbindelse med konstituerings-forhandlingerne.

Elbæk valgte som bekendt at indgå en aftale med Venstre under en pause i forhandlingerne med netop Kristendemokraterne, SF og Fjordlisten. Det skabte ikke bare vrede hos politikerne, men også hos mange vælgere, som flittigt har debatteret Socialdemokratiets politiske manøvre.

- Det efterlader et indtryk af utilregnelighed, skriver de tre partier i fælles meddelelse.

Søren Elbæk selv kalder protesten et slag i luften.

- Jeg undrer mig meget over den måde at agere på. Vi har netop indgået en konstitueringsaftale med hinanden. For mig at se, er man enten med i hele pakken eller slet ikke. I politik skal man ikke være nærtagende, for så kommer man ikke ret langt, siger han og understreger, at han har beklaget, og erkendt, at forløbet dagen efter valget kunne have været kønnere.

Den kommende borgmester Hans Østergaard (V) ærgrer sig over de andre partiers protest.

- Det er nogle forbehold, jeg ikke har hørt, mens jeg har forhandlet den brede konstitueringsaftale. Det virker uldent og halvhjertet, at de overvejer ikke at stemme for viceborgmesteren, siger Østergaard, der dog fortsat tror på et godt samarbejde i det nye byråd. 

Trussel om at trække støtte til ny viceborgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce