Skjern-født politiker bliver siddende for bordenden efter kanonvalg

Peter Rahbæk Juel var en mere end almindelig glad mand, efterhånden som stemmerne blev talt op og gav Socialdemokratiet et kanonvalg og Rahbæk Juel borgmesterposten. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Skjern-født politiker bliver siddende for bordenden efter kanonvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også efter nytår er det Socialdemokratiets Peter Rahbæk Juel, som stammer fra Skjern, der er Odenses borgmester. Vælgerne har givet rød blok stort flertal og en markant fremgang til Socialdemokratiet.

Odense: Han beholder kæden, titlen og rådhuskontoret med kig ud på Flakhaven. Han bliver siddende for byens bordende.

40-årige Peter Rahbæk Juel, der er født i Skjern, fortsætter som borgmester i Odense med et rødt flertal på 18 mandater mod 11 blå. I dag hedder fordelingen 15-14.

- Det er sgu ret stort, det må jeg sige, og det overgår de vildeste forventninger, konstaterede Peter Rahbæk Juel.

42,1 procent af Odense-vælgerne har sat krydset ved Socialdemokratiet - det er en markant fremgang fra valget i 2013, hvor tallet lød 28,1 procent - og Rahbæk Juel bakkes op af sit valgforbund med SF, Enhedslisten, Alternativet og Radikale.

Fakta

Peter Rahbæk Juel

Peter Rahbæk Juel er 40 år, blev første gang valgt ind i Odense Byråd i 2006 og har siddet der siden.Blev i 2008 ældre- og handicaprådmand, og i perioden 2010 til 2013 var han rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.Ved valget i 2013 mistede han på grund af en konstitueringsaftale med Radikale rådmandsposten og blev i stedet politisk ordfører for Socialdemokratiet.Har siden januar i år været borgmester, efter Anker Boye trådte tilbage. 
Stemningen var ikke overraskende høj hos Socialdemokratiets valgfest i Kongensgade. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Stemningen var ikke overraskende høj hos Socialdemokratiets valgfest i Kongensgade. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg

Tro på Odense

- Vi har haft en god fornemmelse, når vi har mødt odenseanerne og mødt opbakning til vores positive tro på Odense. Byen har ranket ryggen, og vi er klar til at investere i os selv med velfærdsprocenten (skattestigningen, red.). Det er en kæmpe tillidserkæring, at vi alle vil bidrage til at forbedre daginstitutionerne, folkeskolerne og ældreplejen, mente Rahbæk Juel.

Allerede da de første resultater tikkede ind fra de normalt blå forstæder som Fangel og Fraugde, var fremgangen for Socialdemokratiet til at få øje på: Vælgerfremgangen skulle tælles i tocifrede procenter.

- Hvad sker der? Har de byttet om på tallene, lød den begejstrede snak blandt de socialdemokratiske kandidater i rådhusets festsal, og da mandattallet nåede op på 14, var smilene store og ikke sådan lige til at tørre af rundt om de røde borde. 

Stemningen var også tæt på euforisk lidt væk fra rådhuset i Socialdemokratiets valgbutik i Kongensgade, hvor den mangeårige borgmesterspidskandidat Anker Boye kort efter klokken 22 sagde glade ord til partiets medlemmer og kandidater.

- Jeg kan mærke, det bobler. Vi får et kanonresultat, og Peter Rahbæk Juel får et personligt valg, der siger spar to, nærmest råbte han og mødte hujen og klappen.

Klart fokus

Og Peter Rahbæk Juel var ikke i tvivl om, hvor fokus skal ligge de kommende fire år. 

- Vi skal fortsætte ad den vej, vi har lagt med at skabe vækst og arbejdspladser og samtidig prioritere velfærden.

Og så skulle den store valgsejr selvfølgelig fejres. I hvert fald med en enkelt øl, fortalte han, der blev klappet ind i rådhusets festsal omgivet af horder af pressefolk.

- Men med sådan et resultat behøver jeg vist ikke ret meget alkohol i blodet for at have en fest.

Skjern-født politiker bliver siddende for bordenden efter kanonvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce