Sådan ser byrådet ud: Mand, mand, mand, kvinde

De kvindelige byrådskandidater slår i en humoristisk-alvorlig kampagne til lyd for at få kvinderne ud af køkkenet og ind i politik. Privatfoto

Sådan ser byrådet ud: Mand, mand, mand, kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun hvert fjerde byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern er af hunkøn. Det skal der laves om på, mener de kvindelige kandidater, som på tværs af partiskel slår et slag for flere kvinder i politik.

Ringkøbing-Skjern: Hvis Ringkøbing-Skjern Kommunes byråd var et afdansningsbal, så ville der blive rigtig mange mandlige bænkevarmere. 

I dag sider der nemlig kun en kvinde på hver fjerde plads i byrådet, og det er alt for få, hvis man spørger de kvindelige kandidater, som stiller op til kommunalvalget denne gang.

Derfor har de lavet en fælles kampagne, der med glimt i øjet vil have "kvinderne ud af køkkenet og ind i byrådet", som de selv formulerer det. Det sker for at sætte fokus på, at der er kvalificerede kvinder på stemmesedlen, som vælgerne kan stemme på.

- Vi skal heller ikke vælges, fordi vi er kvinder, og mænd skal ikke vælges blot fordi de er mænd, men kvinder er ikke en minoritet i befolkningen, og derfor skal vi heller ikke være det i byrådssalen, lyder det fra socialdemokraten Trine Ørskov, der er tovholder for projektet.

I begyndelsen af november tog kandidaterne på en fælles bustur for at opfordre vælgerne til at sætte kryds ved en kvinde. Første stop var VGT's fredagsbar, hvor de medbragte bolcher og bobler og levende musik, da de forsøgte at sælge deres budskab til de unge vælgere. Senere gik turen til Holger Danskes Plads i Skjern, som i dagens anledning blev omdøbt til Helga Danskes Plads.

Ringkøbing-Skjerns byråd er langt fra det eneste, hvor der er langt mellem kvinderne. På landsplan er hvert tredje byrådsmedlem en kvinde, mens kvinderne som bekendt udgør halvdelen af befolkningen.

Byråd i tal
Byrådet i Ringkøbing-Skjern består i dag af 7 kvinder og 22 mænd. Det betyder, at kønsfordelingen er 24 procent kvinder og 76 procent mænd.På landsplan sidder der i gennemsnit kvinder på knap 30 procent af pladserne i byrådene.

Mændene kommer også til at dominere stemmesedlen til kommunalvalget den 21. november. Blandt de 92 kandidater, som stiller op i Ringkøbing-Skjern, er 75 procent mænd, mens 25 procent er kvinder.

Tre partier - Liberal Alliance, Fjordlisten og Radikale - har slet ingen kvinder på kandidatlisten.

Det er ikke kun kønsfordelingen, der ikke afspejler befolkningens sammensætning. Også aldersfordelingen er anderledes i byrådet. De 29 byrådsmedlemmer i Ringkøbing-Skjern er i gennemsnit 54 år - det er godt 11 år ældre en befolkningens gennemsnit.

Sådan ser byrådet ud: Mand, mand, mand, kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce