S-formand om baglandets reaktioner: Lige nu er der nogle, der er sure

Mens Hans Østergaards politiske bagland er godt tilfreds med aftalen mellem Venstre og Socialdemokratiet, så er har det vakt stor undren og nogen vrede hos folkene bag Søren Elbæk. Foto: Jørgen Kirk

S-formand om baglandets reaktioner: Lige nu er der nogle, der er sure

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Venstres bagland er tilfreds med konstitueringaftalen mellem V og S, så står humørbarometeret noget lavere hos socialdemokraterne.

Ringkøbing-Skjern: Onsdagens borgmesteraftale mellem Venstre og Socialdemokratiet giver ikke bare anledning til heftig debat blandt vælgerne.

Også i det socialdemokratisk bagland var der løftede øjenbryn, da det stod klart, at Hans Østergaard blev ny borgmester med opbakning fra Socialdemokratiet, fortæller lokaleformand Hans Pinderup.

- Jeg fik ret hurtigt en seks-otte sure mails. Folk er sure og skuffede over, at Venstre fik borgmesterposten. Jeg blev også temmelig overrasket, da jeg fik en sms om aftalen, siger socialdemokraternes formand.

 

Hans Pinderup er dog overbevist om, at uroen i baglandet vil lægge sig, når Søren Elbæk og de øvrige forhandlere får fortalt om baggrunden for aftalen.

- Vi fik ikke borgmesterposten, men vi fik rigtig meget andet ud af aftalen. Socialdemokratiet fik jo desværre ikke en styrket mandat fra vælgerne til den fornyelse, vi gerne ville gennemføre, og derfor måtte vi gå efter det bedst mulige, lyder det fra Hans Pinderup.

Torsdag aften var kandidaterne og bestyrelsen samlet til et orienteringsmøde om konsitueringaftalen. Senere vil medlemmerne også blive orienteret om baggrunden i et nyhedsbrev. Bliver der brug for yderligere forklaring, vil der blive holdt et medlemsmøde.

Den slags baggrundsmøder bliver der ikke brug for i Venstre. Her har baglandet udelukkende reageret positivt på V og S-samarbejdet, fortæller formand for Venstres kommuneforening Jens Nicolai Vejlgaard.

- Jeg er glad for, at det lykkedes at lave en aftale, og jeg hører kun rosende ord, siger han.

Vejlgaard mener heller ikke at de folkevalgte og baglandet er bekymrede over, at Socialdemokratiet ifølge aftalen skal sidde på tre af seks udvalgsformandsposter.

- Tiden vil vise, hvad Venstre får af poster. Jeg håber på at vi også kan få andre partier med i en bredere konstituering. For jeg synes bestemt, der skal være plads til flere, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

S-formand om baglandets reaktioner: Lige nu er der nogle, der er sure

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce