Politisk kabale: Formænd går ned i løn

Formændene for en lavere løn, til gengæld bliver der mere til næstformændene i det kommende byråd. Arkivfoto

Politisk kabale: Formænd går ned i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kommer til at koste skatteborgerne godt 160.000 kroner, at der blandt andet bliver oprettet et nyt politisk udvalg. En del bliver finansieret af en lønnedgang.

Ringkøbing-Skjern: Kommende borgmester Hans Østergaard (V) har ikke bare brugt sine forhandlingsevner, da han skulle havde den politiske kabale til at gå op.

Han har også haft gang i regnearkene. Flere ændringer betyder nemlig nye udgifter til politikerlønninger. Derfor er det besluttet, at sætte de kommende formænd ned i løn.

- Det er sådan, at vederlagene maksimalt må udgøre 305 procent af borgmestervederlaget, og derfor har det været nødvendigt lave nogle ændringer, fortæller Hans Østergaard.

I dag udgør borgmesterens løn og vederlag til byrådsmedlemmerne godt 2,8 millioner kroner. Fra årsskiftet løber det op i lige over 3 millioner kroner - det svarer til en stigning på lidt over 160.000 kroner.

Så meget tjener de
Kommende borgmester Hans Østergaard (V) tjener efter en folketingsbestemt lønstigning lige over én millioner kroner om året.Alle byrådsmedlemmer tjener godt 90.000 kroner om året + et udvalgsvederlag på godt 32.000 kroner pr. udvalg.

Viceborgmester Søren Elbæk (S) får 10 procent af borgmesterens løn oveni.

Hidtil har udvalgsformændene fået 30 procent af borgmesterlønnen for deres arbejde. Det bliver nu lavet om.

Formændene for de tungeste udvalg - børne- og familieudvalget, teknik- og miljøudvalget og social- og sundhedsudvalget - får fremover 29 procent af borgmesterlønnen. Det er en lønnedgang på 15.000 kroner om året.

Formændene for kultur- og fritidsudvalget og beskæftigelsesudvalget får fremover 26 procent af borgmesterens løn i vederlag - det er en nedgang på 40.000 kroner om året.

Formanden for det nyoprettede erhvervsudvalg Søren Elbæk får 10 procent af borgmesterens løn som formand for udvalget.

Til gengæld kan næstformændene i alle de stående udvalg se frem til at få 20.000 kroner årligt for det ekstra arbejde, de kommer til at udføre i fremtiden.

Formandsposten i børne- og ungeudvalget fastholder lønnen på 10 procent af borgmestervederlaget.

 

Ned i løn

Hidtil har udvalgsformændene fået, hvad der svarer til omkring 300.000 kroner oveni det almindelige byrådsvederlag.

Men formandslønnen for den kommende formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskov (S), formand for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen (S) og formand for social- og sundhedsudvalget Lennart Qvist (V) vil falde til 286.000 kroner om året. Det er 15.000 kroner mindre end det sker i dag.

Den kommende formand for kultur- og fritidsudvalget Erik Viborg (V) og beskæftigelsesformand Kristian Andersen (KD) vil få knap 261.000 kroner eller 40.000 kroner mindre udbetalt om året end de nuværende folk på posterne.

Søren Elbæk (S) har valgt kun at få 100.000 kroner i hyre som formand for erhvervsudvalget.

- Jeg har fundet det nødvendigt at få lidt foran, for at det også økonomisk kan lade sig gøre at få plads det nye udvalg, siger han om vederlaget.

Nye roller

Også de menige byrådsmedlemmer går en lille smule ned i løn i forhold til i dag. Til gengæld er der udsigt til at belønne de kommende næstformand for den mere fremtrædende rolle, de skal have efter årsskiftet. Det skal de fremover honoreres med 20.000 kroner om året for.

- Vi har redefineret rollerne. Ligesom borgmester og viceborgmester kommer til at køre en slags parløb, så kommer formænd og næstformænd i udvalgene til at gøre det samme, fortæller Hans Østergaard.

Ændringerne skal dog vedtages af det nuværende byråd over to omgange, inden de kan træde i kraft. Det vil efter planen ske inden det konstituerende byrådsmøde torsdag den 14. december.

 

Politisk kabale: Formænd går ned i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce