KD-borgmesterkandidat bliver absolut topscorer

Kristian Andersen var en ombejlet herre efter den overbevisende valgindsats.Foto: Jørgen Kirk

KD-borgmesterkandidat bliver absolut topscorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian Andersen (KD) snuppede 3.617 personlige stemmer, da Kristendemokraterne fordoblede antallet af byrådspladser fra tre til seks.

Ringkøbing-Skjern: Kristendemokraterne blev valgets helt store sejrherrer natten til onsdag.

Da resultatet blev offentliggjort en time efter midnat, stod det klart, at borgmesterkandidat Kristian Andersen ikke bare blev absolut topscorer med 3.617 personlige stemmer, flere længder foran Søren Elbæk (S) og Hans Østergaard (V). Kristian Andersens parti fik også en massiv fremgang fra de tre nuværende mandater til seks.

Dermed overgik Kristendemokraternes resultat de vildeste forventninger.

- Det er helt fantastisk. Vi havde håbet på et rigtig godt valg, men at det skulle gå så godt, havde vi nok ikke turdet tro på, erkender Kristian Andersen.

Han er ikke i tvivl om, hvad der skal komme ud af det flotte valgresultat.

-Jeg skal være borgmester. Det har vi hele tiden sagt, at vi ville gå benhårdt efter. Jeg har fået flest stemmer, vælgerne har talt, og derfor er det fortsat borgmesterposten, vi går efter, siger Kristian Andersen.

Der var genvalg til både Jens Erik Damgaard og Hanne Simonsen, mens der også blev plads til tre nye ansigter. Kristian Andersens lillebror Henrik kan også kalde sig byrådsmedlem efter nytår.

- Jeg har altid syntes, at politik er vildt spændende. Vores far sad i byrådet i en længere årrække, og nu har jeg set, hvordan det er lykkedes for Kristian at gøre Kristendemokraterne til et brand. Der var ikke så meget på spil for mig, men jeg er utrolig glad for, at det lykkedes.

Farmand Jørgen Andersen er stolt af sønnernes valg, men også meget bevidst om, hvor vigtigt det er for partiet at veksle de mange stemmer til en borgmesterpost.

- Vi har brug for den kommunalpolitiske platform, det vil være med en borgmesterpost. Sådan én har vi ikke haft før, siger Jørgen Andersen.

Kristendemokraterne kan udover Henrik Andersen også byde velkommen til Hans Pedersen, der fik 343 personlige stemmer, og den kun 19-årige gymnasieelev Benjamin Morthorst, der går i 3. g på Det Kristne Gymnasium.

Morthorst kommer oprindeligt fra Aarhus, men har blandt andet ført valgkampagne ved at stemme dørklokker i boligområdet Damtoften i Ringkøbing.

- Jeg er rigtig glad for, at det har virket, for jeg har brugt mange kræfter på min kampagne, storsmiler Benjamin Morthorst, mens han sender en sms hjem til sin far for at fortælle om valget.

Selv om han bliver student til sommer, så regner han med at blive boende i Ringkøbing for at kunne gennemføre fire år som byrådsmedlem.

- Jeg har læst, at man i gennemsnit bruger 20 timer om ugen på byrådsarbejde. Så jeg får da noget at lave, siger han.

Brødrene Andersen, da det stadig var usikkert, om de begge var valgt. Foto:  Jørgen Kirk
Brødrene Andersen, da det stadig var usikkert, om de begge var valgt. Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen kirk
Benjamin Morthorst var tydeligvis begejstret over sin plads i byrådet. Han bliver med sine 19 år det yngste medlem. Foto: Jørgen Kirk
Benjamin Morthorst var tydeligvis begejstret over sin plads i byrådet. Han bliver med sine 19 år det yngste medlem. Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen kirk

KD-borgmesterkandidat bliver absolut topscorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce