Hvor blev kvinderne af i byrådet?

Gitte Kjeldsen (V) bliver en af bare syv kvinder i det nye byråd. Foto: Jørgen Kirk.

Hvor blev kvinderne af i byrådet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun syv kvinder skaffede sig adgang til byrådet ved kommunalvalget, og dermed kommer der ikke flere end de seneste fire år.

Ringkøbing: Flere kvinder i byrådet har været et stort tema gennem valgkampen. Kun syv kvinder var at finde i byrådssalen i seneste periode, og det var ifølge flere kandidater alt for få.

De kvindelige kandidater har gjort meget for at gøre opmærksom på problematikken, men indsatsen blev ikke belønnet af vælgerne. Da resultatet fra kommunalvalget natten til onsdag blev offentliggjort, var meldingen nemlig klar.

Stadig kun syv kvinder på rådhuset:

- Det er lidt forfærdeligt. Jeg havde håbet, at folk ville overveje noget andet, og vi har haft mange gode kandidater. Jeg er dog glad for, at vi i det mindste fik syv, siger Gitte Kjeldsen, der er blandt de valgte kandidater fra Venstre.

Følgende kvinder er klar til byrådet
Syv kvinder blev valgt til byrådet i Ringkøbing-Skjern:Trine Ørskov, A.

Pia Vestergaard, F.

Linda Nielsen, A.

Hanne Simonsen, K.

Irene Lund Pedersen, A.

Lise Juhl Hansen, V.

Gitte Kjeldsen, V.

En skævvridning

At kun syv af byrådets 29 stole skal besættes af kvinder er ifølge Gitte Kjeldsen en skævvridning. Det er nemlig ikke noget særlig godt billede af det samfund, som kommunen er del af:

- I samfundet er der jo halvt af hvert køn. Flere kvinder ville give en større mangfoldighed, og måske ville vi få en bedre tone. Jeg har selv prøvet at sidde i teknik- og miljøudvalget som ene kvinde, og det er en udfordring, udtaler hun.

At byrådet består af få kvinder giver ifølge Venstre-kvinden et særligt sammenhold:

- Vi holder sammen, men det har selvfølgelig noget med kemi at gøre. Vi vil ikke råbe kvindekamp ud over det hele, for vi er hverken bedre eller ringere, end mændene. Det er dog lidt underligt, at der vælges på dette område, som der gør, understreger Gitte Kjeldsen.

Giver ikke op

Kommunalvalget i 2017 er ikke det første valg, hvor kvinderne i Ringkøbing-Skjern kæmper for bedre kønsfordeling i byrådet. Denne gang blev det trods flere initiativer ikke til ændringer, men Gitte Kjeldsen og kollegerne giver ikke op:

- Vi fortsætter. Næste gang kan det være, at der er nogen, der vågner, slutter hun.

Hvor blev kvinderne af i byrådet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce