Generationsskifte i Fjordlisten


Generationsskifte i Fjordlisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Lærke tog Fjordlistens ene mandat i byrådet. Dermed overtager han posten fra Jan Holm Rasmussen.

Ringkøbing: En lang stemmeoptælling fik sin afslutning klokken halv to natten til onsdag, hvor afgående borgmester Iver Enevoldsen (V) kunne præsentere partiernes mandater i det nye byråd.

Kort efter kom der også navne på de 29 medlemmer af byrådet. For fire år siden fik Fjordlisten et enkelt mandat, og tre ugers valgkamp resulterede i, at de igen får en plads i byrådet.

Denne gang bliver det dog Jesper Lærke (J), der blev valgt ind med 584 stemmer:

- Det betyder alt, at vi fastholder vores mandat. Det er svært at starte en liste, så det betyder meget, siger det nye byrådsmedlem.

Generationsskifte

Jan Holm Rasmussen, som de seneste fire år har repræsenteret Fjordlisten, er ikke skuffet at over resultatet. Tværtimod glæder han sig over, at Jesper Lærke overtager hans plads:

- Jeg har det fint med, at Jesper kom ind i stedet for mig. Det er godt med lidt yngre kræfter, og det signalerer et generationsskifte. Der er ingen ærgrelse fra min side, siger Jan Holm Rasmussen.

Og Jesper Lærke ved, at det er en svær post, han skal overtage fra sin partikollega:

- Jeg er da stolt. Fagligt er det en svær post, jeg overtager. Det er hans fortjeneste, at Fjordlisten er kommet op at stå herude. Omvendt er det en ny figur, som kommer i byrådet, og det er et kæmpe skridt for ungdommen, siger det 36-årige nyvalgte byrådsmedlem.

Vil være synlige

I forhold til valget for fire år siden går Fjordlisten en smule tilbage, når det gælder stemmetal. Det skaber blandede følelser hos Jesper Lærke:

- Jeg ved ikke, om vi skal være utilfredse ved at gå lidt tilbage. Omvendt skal vi være glade for det ene mandat, vi stadig har, siger han.

Det nye byrådsmedlem har også en klar mission for de næste fire år:

- Vi er den eneste liste, så vi har nogle udfordringer. Folk er i dag låst fast, og det er svært at flytte folk. Omvendt har vi vist, at det kan lade sig gøre. De næste fire år skal vi derfor være synlige, siger han.

Generationsskifte i Fjordlisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce