Enige politikere: Nationalpark skal til Ringkøbing-Skjern

De fleste politikere stemte "JA" til at få en nationalpark til Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Jørgen Kirk

Enige politikere: Nationalpark skal til Ringkøbing-Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mulig nationalpark i Ringkøbing-Skjern Kommune blev endnu engang diskuteret, da der onsdag aften var vælgermøde på Skjern Tekniske Skole.

Skjern: Størstedelen af de 150 fremsatte stole var onsdag aften besat, da der på Skjern Tekniske Skole blev holdt vælgermøde med 11 byrådskandidater i panelet. I løbet af to timer skulle de diskutere vækst og udvikling, og de fremmødte kunne undervejs stille spørgsmål.

Vælgermødet havde ikke været i gang længe, før de første borgere bød ind med spørgsmål.

Et af de mange spørgsmål handlede om politikernes holdning til en nationalpark i kommunen.

Muligheden for at lave området ved Skjern Å til nationalpark har i mange år været diskuteret, og Niels Rasmussen fra SF var derfor ikke sen til at sende et svar retur til den spørgende borger:

- Selvfølgelig skal vi have en nationalpark. I SF har vi kæmpet siden 2001. Dengang havde vi mulighed for at få en nationalpark, men det lykkedes ikke. Nu håber jeg, at vi kan samles om en nationalpark, fordi det giver et stort boost til kommunen, lød hans svar.

SF-kandidaten var ikke den eneste, som svarede ja på spørgsmålet om en nationalpark i Ringkøbing-Skjern. Størstedelen af politikerne var enige.

- Det er en fantastisk mulighed for os. Vi har en nationalpark, vi skal bare køre derud. Vi mangler bare et brand, sagde Søren Elbæk.

Jesper Lærke fra Fjordlisten gik endda skridtet videre og stillede de fremmødte samme spørgsmål. 

En hurtig håndsoprækning viste, at kun få var modstander af en nationalpark i kommunen.

Tænk jer om

Mens der var enkelte borgere, som ikke gik ind for en nationalpark, var Niels Erik Mortensen fra Fremskridtspartiet heller ikke enig med resten af sine modkandidater:

- En nationalpark vil kun give os flere restriktioner, mere EU-bureaukrati, og landmændene vil miste en masse jord. Det er uhyggeligt, at så mange ønsker en nationalpark, men jeg håber, at I vil tænke jer om en ekstra gang, sagde han. 

Frivillig basis

Mens de fleste var enige om, at en nationalpark vil være godt for kommunen, så slog flere af kandidaterne også et slag for, at det skal være på frivillig basis:

- I Venstre går vi ind for en nationalpark, men det skal være på frivillig basis. Jeg håber, at det kan lykkes, fordi vi har virkelig naturen til det, svarede Hans Østergaard, mens Kristian Andersen var enig med Venstre-kandidaten.

Hvorfor har det så ikke været muligt at etablere en nationalpark, når politikerne gerne vil have den?

Hos Dansk Folkeparti var Kristian Bøgsted ikke i tvivl:

- Jeg vil rigtig gerne have en nationalpark, men jeg tror ikke på, at det kan lade sig gøre. Jeg har bare svært ved at se, at vi får landmændene med på den, sagde han.

Enige politikere: Nationalpark skal til Ringkøbing-Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce