Enhedslisten: Nu vil de andre også frede de små skoler

Man skal ikke bare passe på skolebørnene, men også på deres skole, mener Enhedslisten, der er meget tilfreds med at flere nu vil sikre små skoler. Arkivfoto

Enhedslisten: Nu vil de andre også frede de små skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgkampen har gavnet kampen for de små skoler. I hvert fald oplever Enhedslistens Johnny Zaar uventet opbakning til at fastholde dem, og det er han glad for.

Ringkøbing-Skjern: Lykken er en lille skole.

Det mener Enhedslistens Johnny Zaar, hvis parti har det som en mærkesag af få afskaffet det kommunale mindstemål på 75 elever i en folkeskole, som blev politisk vedtaget af et enigt byråd for en del år siden.

De små skoler er nemlig en vigtig brik, når der skal holdes liv i de mindre landsbysamfund.

De ekstra penge til at drive de små skoler er godt givet ud, fordi man med en skole både kan fastholde og tiltrække nye borgere, mener partiet.

Derfor glæder Johnny Zaar sig over, at der nu tegner sig en massiv politisk opbakning til at lave om på den omdiskuterede 75-elevers regel.

Det viste sig blandt andet til Dagbladet og partiernes vælgermøde tidligere på ugen, hvor alle med undtagelse af Venstre erklærede sig parat til at lave om på reglen. Man er nødt til at have geografi som et af parametrene, fremhæver flere.

- Det kom faktisk bag på mig, at der var så stor opbakning til at lave reglerne om og se på andre kriterier. Jeg er ikke i tvivl om, at der nu er opbakning til at frede de små skoler. Der må være nogen, der er vågnet op i valgkampen, og det vil vi selvfølgelig holde dem op på efter valget, siger han.

Hidtil har et flertal stået fast på at opretholde grænsen på de 75 elever. Men i løbet af valgkampen er stemningen altså skiftet.

- Jeg ville ønske, at vi kunne tage æren for det. Det kan vi nok ikke. Men det viser, at man skal blive ved med at presse på, siger Johnny Zaar.

De små skoler kan blive omdrejningspunkt for andre pædagogiske metoder, og dermed vil de ifølge Johnny Zaar blive attraktive på en ny måde.

- Selvfølgelig kan en skole blive for lille. Men så længe forældrene bakker op, så skal den overleve, fastslår han.

 

Enhedslisten: Nu vil de andre også frede de små skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce