Borgmesterdrama: Tre partier vil alle have magten

Kristian Andersen (KD) og Søren Elbæk (S) mener begge, at de skal være ny borgmester. Bent Brodersen (LA) er slet ikke med i liningen. Partiet røg nemlig ud af byrådet. Foto: Jørgen Kirk

Borgmesterdrama: Tre partier vil alle have magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I nat lykkedes det ikke at lukke forhandlingerne om, hvem der skal være Ringkøbing-Skjerns nye borgmester. Venstre, Kristendemokraterne og Socialdemokrater vil alle have kæden, men kan ikke tælle til 15 - endnu.

Ringkøbing-Skjern: Venstre plejer at sætte sig solidt på borgmesterposten i.

Men det kan der blive lavet om på denne gang. I hvert fald mener både Søren Elbæk (S) og Kristian Andersen (KD), at de skal stå i spidsen for Ringkøbing-Skjern Kommune de næste fire år. 

Det sker, efter at Venstre for tredje valg i træk har mistet vælgeropbakning.

Godt nok leverede Socialdemokraterne kun en lille fremgang, der rakte til at fastholde de seks nuværende mandater. Men Elbæk fik et personligt supervalg med 2.974 personlige stemmer, og det afgør sagen, mener han.

- Borgerne har endnu en gang sendt et klart signal om, at de ikke vil Venstre. Partiet går tilbage igen, og derfor er det tid til en fornyelse. Jeg er overbevist om, at jeg kan finde opbakning fra et flertal i byrådet, og derfor skal jeg være borgmester, siger Søren Elbæk.

På valgnatten kunne han dog efter adskillige møder med flere partier ikke præsentere et flertal, der vil pege på ham som ny borgmester. Det kunne Kristendemokraterne heller ikke. Alligevel mener Kristian Andersen (KD), at han er borgmesterkædens rette ejermand.

- Borgerne har talt. Jeg er den, som har fået flest personlige stemmer. Vi har under hele valgkampen sagt, at vi vil lytte til vælgerne. Det mener jeg ikke, at man kan sidde overhøring. Derfor skal jeg være borgmester, fastslår han.

Kristian Andersens ultimative trumfkort er de 3.617 personlige stemmer, som gør ham til byrådets absolutte topscorer og højdespringer. Hans egen  fremgang er på 84 procent i forhold til valget for fire år siden. Samtidig går partiet frem fra tre til seks mandater.

Hans Østergaard (V) fastholder, at magten skal ligge hos Venstre, som trods tilbagegangen har 11 mandater og er det største parti i byrådet. På valgnatten kunne han dog ikke finde støtte fra de fire mandater, som ville kunne give ham flertallet i det nye byråd.

Da det efter flere timers forhandlinger ikke lykkedes for nogen af partierne at nå til enighed, valgte de sidste at forlade ROFI-Centret omkring klokken fem med meldingen om, at der skulle soves valgresultatet.

I dag, onsdag, vil parterne formentlig mødes på kryds og tværs igen. 

Borgmesterdrama: Tre partier vil alle have magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce