Borgmester om lokalpoliti-sag: Vi har gjort, hvad vi kunne

Borgmester Iver Enevoldsen (V) undrer sig over, at hans politiske kolleger ikke har spurgt ham om, hvad det er gjort i sagen om ændringer i lokalpolitiet. Arkivfoto

Borgmester om lokalpoliti-sag: Vi har gjort, hvad vi kunne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iver Enevoldsen undrer sig over kritikken af den politiske indsats i forbindelse med ændringer i lokalpolitiet. - Vi har reageret, men man får det ikke altid, som man ønsker sig, siger han.

Ringkøbing-Skjern: Det er helt skævt, når politimand og KD-byrådsmedlem i gårsdagens avis retter en sønderlemmende kritik af den manglende politiske handling i sagen om ændringerne i strukturen hos lokalpolitiet i Ringkøbing.

Bedre bliver det ikke, at de to borgmesterkandidater Hans Østergaard (V) og Søren Elbæk (S) bakker op og fastslår, at man lokalpolitisk har sovet i timen. Det mener borgmester Iver Enevoldsen (V).

- Det passer simpelthen ikke, at vi ikke har gjort noget. Jeg har sammen med kommunaldirektøren haft flere møder med politiledelsen, hvor vi for eksempel har argumenteret for at fastholde landbetjentene. At man op til et valg forfalder til en populistisk holdning og siger, at der ikke er sket noget, er ikke rimeligt, siger borgmesteren, der undrer sig over, at hans byrådskolleger ikke har spurgt ham om, hvad der lokalt er blevet gjort.

Borgmesteren understreger, at en kommune ikke kan tvinge politiet til at træffe andre beslutninger.

- I sidste ende er det politiets afgørelse. Det må vi have respekt for. Vi kan ikke altid få det, som vi gerne vil. Vi kan fremføre vores synspunkter og fremhæve den bekymring, vi har, og det har vi gjort på flere møder, siger Iver Enevoldsen.

Han forstår ikke, at Jens Erik Damgaard i forbindelse med sin kritik går ud med sit bud på, hvad der skal ske i fremtiden.

- Jeg synes, det skaber unødig utryghed, at Jens Erik Damgaard går ud og gætter på, hvad der kan ske med den fremtidige døgnbemanding. Det synes jeg ikke er i orden, siger Iver Enevoldsen.

Men er du slet ikke bekymret for, at det borgernære politi er blevet slanket?

- Som sagt har vi overfor politiledelsen gjort opmærksom på vores synspunkter. Vi ville gerne have beholdt landbetjentene. Men helt grundlæggende er jeg helt tryg ved den politibetjening, vi har i Ringkøbing-Skjern, siger borgmesteren.

 Borgmesterens udlægning gør Jens Erik Damgaard vred.

- Jeg er lodret uenig. Der er ikke gjort nok og jeg er ærgerlig over, at han ikke kan se, hvilke konsekvenser det har fået for det lokale politiarbejde. Jeg må udlægge det sådan, at borgmesteren tror mere på politiledelsen end på os, der sidder med fingrene i tingene til dagligt. Det er sørgeligt, siger politimanden og byrådsmedlemmet.

 

 
 

Borgmester om lokalpoliti-sag: Vi har gjort, hvad vi kunne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce