Bedre velfærd koster mere end en vækstpulje

Godt 150 vælgere ville høre om velfærd i aftes Foto Jørgen Kirk

Bedre velfærd koster mere end en vækstpulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis ældre og handicappede borgere skal have bedre kommunal service, så er det ikke en løsning at tømme vækstpuljen, lyder en politisk melding.

Ringkøbing: Hvis det brede politiske ønske om at ansætte flere medarbejdere i ældreplejen skal gå i opfyldelse, så kan det ikke bare finansieres med småbeløb.

Det fastslog Lennart Qvist (V) på gårsdagens vælgermøde, som netop handlede om velfærd og kommunal service.

Blandt politikerne var der bred opbakning til at levere endnu bedre kommunal service. Til gengæld var der ikke enighed om, hvordan man skaffer pengene til det.

- I øjeblikket bruger vi faktisk flere penge, end vi må. Vi kan ikke bare gå ud og hæve servicerammen. Vi kan ikke bare gå ud og bruge vækstpuljen til bedre service, siger Lennart Qvist.

Flere kandidater har ellers set sig lune på at tømme vækstpuljen, som oprindeligt var på 40 millioner kroner årligt.

Siden er den blevet slanket til først at løfte folkeskolen og siden lappe huller i budgettet på social- og sundhedsområdet.

Derfor er der i dag "kun" 20 millioner kroner tilbage i puljen.

De penge er SF's Pia Vestergaard klar til at bruge på mere velfærd. Det er nemlig langt mere værd end de vækstprojekter, som resten af pengene er gået til, fastslår hun.

Det er Søren Elbæk (S) bestemt ikke enig i.

- Hvis ikke vi hæver vores indtægtsgrundlag i Ringkøbing-Skjern, så har vi ikke råd til bedre velfærd. Det er ikke mange år siden, at byrådet var helt enige om at satse på vækstpulje. I dag aner vi ikke, om det har virket. Det er det for tidligt at sige noget om. Vi er nødt til også at prøve nye ting, siger han.

Forslag om at nedbringe sygefraværet hos de ansatte og fritage dem for mange af de registreringsopgaver, der er blevet pålagt, batter heller ikke i det store regnestykke, mener flere.

Pia Olivia Christensen (K) lyttede sig på et tidligere vælgermøde til, at personalet har en meget presset hverdag.

- De knokler derude, men det er ikke nok. På plejehjemmene er der folk, som først kommer op af sengen klokken 10.30, og det er altså ikke, fordi de ældre kan lide at sove længe. Men der er ikke tid til at hjælpe dem før ud på formiddagen, siger hun.

En hjælpende hånd til de praktiske opgaver kunne ifølge den radikale Thomas Sloth komme fra kontanthjælpsmodtagere, der sagtens kunne skifte sengetøj eller vaske gulve.

Søren Elbæk mener dog, at ældreplejen er bedre end sit rygte.

- Vi har altså ikke noget at skamme os over, fastslår han.

Bedre velfærd koster mere end en vækstpulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce