Ankestyrelsen skal se på Dalsmark-jura

Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem, i snak med Preben Storm, (S) formand for social- og seniorudvalget. De har to meget forskellige tolkninger af udbudsloven. Nu vil borgmester Erik Lauritzen(S) have Ankestyrelsen til at se på juraen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Ankestyrelsen skal se på Dalsmark-jura

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den politiske strid om Dalsmark Plejehjem og juraen bag muligheden for den videre drift, vil borgmester Erik Lauritzen nu have Ankestyrelsen til at vurdere og så fremlægge svaret for byrådet.

Sønderborg: En uvildig ekspert i udbudsret, Ankestyrelsen, trækkes nu ind i sagen om tolkningen af juraen omkring mulighederne for den fremtidige drift af Dalsmark Plejehjem.

Det sker på borgmester Erik Lauritzen(S) initiativ efter den seneste tids heftige strid om plejehjemmet. En strid som ydermere har ført til, at både Fælleslisten og Slesvigsk Parti, nu tager forbehold for støtten til den kommunale hjemtagelse, som de ellers oprindelig stemte for.

- Jeg kan som borgmester ikke acceptere, at der til stadighed vil være tvivl om troværdigheden af den juridiske rådgivning, som har været grundlag for den beslutning der er taget. Jeg har derfor iværksat en officiel henvendelse til Ankestyrelsen for at lade dem afgøre om den juridiske rådgivning som byrådet har fået i den pågældende sag var korrekt. Når der er en afgørelse fra styrelsen vil den blive forelagt byrådet, udtaler Erik Lauritzen(S).

Spørg andre end jurister

Hos modstanderne af den kommunale hjemtagelse er der glæde over borgmesterens skridt - men også endnu en opfordring:

- Det er rigtig fint at få sagen undersøgt i Ankestyrelsen, men hvorfor går man ikke også ud og spørger hos nogle af de 23 andre kommuner, der har samme driftsaftaler med diakonhjemmet, spørger Stefan Lydal (DF).

Også Venstres Peter Hansen er tilfreds med borgmesterens initiativ:

- Det er godt, der er bevægelse i sagen. Jeg håber, det ender med, at vi kan sætte os ned og lande sagen på en god måde. Det fortjener beboerne på Dalsmark. Skulle der blive flertal for et udbud, vil vi være med til at sikre, at kerneværdierne fra i dag indgår i udbudsmaterialet.

Danske Diakonhjems direktør, Emil Tang, har her i JV tidligere ladet vide, at man i tilfælde af et udbud helt sikkert vil være med, da Dalsmark er hjerteblod for diakonhjemmet.

Vil skabe tryghed

Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti er på linje med de to partier, der oprindelig stemte i mod hjemtagelsen til kommunen.

- Det er det rigtige, borgmesteren her gør. Jeg ved godt, der i forvejen er hentet juridisk rådgivning udefra, men det handler om at skabe tryghed om vores beslutningsgrundlag, siger Kleinschmidt, som ser frem til en god dialog om sagen på mandagens møde mellem partiernes gruppeformænd. Modsat Peter Hansen vil han dog endnu ikke tage stilling til et eventuelt udbud.

- Nu må sagen tage den tid det tager i Ankestyrelsen, og så tager vi sagen derfra.

Det har ikke været mulig at få en kommentar fra Aase Nyegaard fra Fælleslisten.

Der er byrådsmøde næste gang onsdag den 27. februar, hvor byrådet orienteres, såfremt styrelsen har behandlet sagen.

Ankestyrelsen skal se på Dalsmark-jura

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce