To kryds i Flensborg er ekstremt farlige

Krydset ved Friedenshügel i Flensborg er blandt de mest farlige i Slesvig-Holsten. Rigtig mange danskere kender stedet, som de passerer i forbindelse med indkøb syd for grænsen. Arkivfoto: Sebastian Iwersen.

To kryds i Flensborg er ekstremt farlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To vejkryds i Flensborg er blandt de mest uheldsramte i hele Slesvig-Holsten.

FLENSBORG: I Slesvig-Holsten har antallet af trafikuheld været stigende i årevis. Det viser en opgørelse, som avisen, Flensburger Tageblatt, offentliggør fredag. Sidste år registrerede myndighederne således godt 90.000 ulykker, og statistisk set bliver der dræbt et menneske på delstatens veje hver tredje dag.

Overtrædelser af vigepligten er den hyppigste ulykkesårsag. Men mange gange går det også galt i forbindelse med højre- og venstresving fra en vej til en anden. Herefter følger trafikanter, der forulykker på grund af alt for høj hastighed.

- Faktisk er den en meget kompleks opgave at dreje fra. Foruden den modgående trafik skal man holde øje med fodgængere og cyklister, der kommer fra alle retninger. Kombinationen af disse mange faktorer medfører, at trafikanter overser andre eller fejlbedømmer deres hastighed, forklarer trafikforskeren Siegfried Brockmann til avisen.

Faktisk er den en meget kompleks opgave at dreje fra.
Trafikforsker Siegfried Brockmann

Mange danskere

I Slesvig-Holsten er der 14 steder, hvor uheldsrisikoen er særlig stor. To af dem befinder sig i Flensborg. Den ene sorte plet er krydset på Friedenshügel ved McDonalds-filialen i det vestlige Flensborg. Krydset er ekstremt befærdet af såvel lokale bilister som trafikanter på vej til og fra Danmark. For eksempel er det her, rigtig mange danskere kører af og på omfartsvejen i forbindelse med indkøb i Citi-Grossmarkt og områdets mange dagligvarebutikker.

Mellem 2015 og udgangen af 2017 var der 19 uheld med 20 kvæstede alene i dette kryds. På listen over farlige steder i hele Slesvig-Holsten befinder krydset sig hermed på plads nummer ni.

Knap så farligt, men dog også ganske risikabelt er krydset, hvor vejen fra Harrislee møder omfartsvejen. Også dette kryds vil være rigtigt mange danskere bekendt, når de er undervejs fra grænsebutikkerne i Harrislee ind mod Flensborgs centrum. I dette kryds skete der mellem 2015 og udgangen af 2017 16 uheld med 16 kvæstede.

Farlig rundkørsel

Vil man som trafikant for alvor leve livet farligt, skal man dog længere mod syd. I Itzehoe i den sydvestlige del af forbundslandet tegner en enkelt rundkørsel sig således for ikke mindre end 35 uheld på to år skarpt forfulgt af omfartsvejen ved Kiel, hvor der i samme periode var 27 ulykker med 21 kvæstede.

To kryds i Flensborg er ekstremt farlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce