Regering lover hjælp til tørkeramte bønder

Jann Phillip Albrecht er Slesvig-Holstens nye miljø- og landbrugsminister. På sin første arbejdsdag lovede han torsdag delstatens tørkeramte landmænd hjælp. Foto: Wikipedia.

Regering lover hjælp til tørkeramte bønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slesvig-Holstens nye miljø- og landbrugsminister, Jan Philipp Albrecht, forsikrer, at regeringen vil være solidarisk med de landmænd, hvis eksistens er truet på grund af tørken.

KIEL: I får hjælp. Det løfte afgav Slesvig-Holstens nyudnævnte, grønne miljø- og landbrugsminister Jan Philipp Albrecht til delstatens tørkeramte landmænd, da han torsdag fik sin debut i landdagen.

- Vi skal og vil solidarisk holde hånden under dem, der ellers praktisk talt ville være tvunget til at lukke deres landbrug på grund af tørken, understregede Jan Philipp Albrecht. Det skriver mediehuset, SHZ.

Slesvig-Holstens landboforening er kritisk over for den støtte, den tyske stat har bevilget. I alt er der på nationalt plan afsat 340 millioner euro, der finansieres i fællesskab af forbundsrepublikken og delstaterne. Men betingelserne for hjælp er komplicerede. De enkelte bønder skal dokumentere, at deres tab er på mindst 30 procent, samt at deres landbrug er truet på eksistensen.

Den dokumentation kan landmændene først fremlægge i forbindelse med deres årsregnskab. Herefter kan det tage op til et halv år, inden myndighederne har behandlet ansøgningerne.

- Så der kommer ingen penge før midten af 2019, har den slesvig-holstenske landboforenings generalsekretær, Stephan Gersteuer, nyligt sagt.

Krisen bør også være anledningen til en kurændring i retning af et bæredygtig landbrug.
Miljø- og landbrugsminister Jan Philipp Albrecht.

Landbrug dør

Hvert år bliver der i gennemsnit nedlagt 300 landbrug i Slesvig-Holsten. Kombinationen af tørke og komplicerede regler for hjælp kan fordoble dette tal, frygter Stephan Gersteuer.

Som miljø- og landbrugsminister afløser Jan Philipp Albrecht partifællen Robert Habeck, der har forladt slesvig-holstensk politik for at koncentrere sig om posten som en af De Grønnes to partiformænd på forbundsniveau.

Habecks forhold til landbruget var til tider anstrengt. Midt under tørken og dermed den største krise for Slesvig-Holstens landbrug i årtier, lod Robert Habeck sig interviewe til den store, tyske avis, Die Welt. Her kritiserede han blandt andet landmændenes alt for intensive dyrehold. Den udtalelse udløste raseri blandt de bønder, der på grund af vejrets luner frygtede for fremtiden.

Ny kurs

Jan Philipp Albrecht lægger op til en mere forsonlig linje. Men ukritisk vil den nye, grønne minister ikke være.

- Krisen bør også være anledningen til en kurændring i retning af et bæredygtigt, klimarobust og digitaliseret landbrug, understregede Jan Philipp Albrecht torsdag i landdagen.

Regering lover hjælp til tørkeramte bønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce