Patrioter eller idioter - det er spørgsmålet

Som gruppeformand for SSW var Lars Harms forarget over, at AfD's Doris von Sayn-Wittgenstein kaldte "højreradikale skaldepander" for patrioter. Foto: Markus Scholz/dpa.

Patrioter eller idioter - det er spørgsmålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parlamentsformanden måtte flere gange gribe ind, da medlemmer af det højrenationale AfD og resten af den slesvig-holstenske landdags politikere onsdag røg i totterne på hinanden.

KIEL: Tonen blev mere end almindelig barsk, da den slesvig-holstenske landdag onsdag gennemførte en forespørgselsdebat om det højrenationale parti, AfD, der også sidder i parlamentet i Kiel. Debatten var rejst af regeringen, efter lederen af AfD i Slesvig-Holsten, Doris von Sayn-Wittgenstein offentligt havde kaldt deltagerne i de højreradikale optøjer i den østtyske by, Chemnitz, for patrioter.

- De kalder højreradikale skaldepander for patrioter. Jeg kalder dem for idioter, lød det ifølge mediehuset SHZ fra Lars Harms, der er gruppeformand for det dansk-frisiske SSW i landdagen.

Også von Sayn-Wittgenstein er medlem af landdagen. I sit kun 25 sekunder lange indlæg nægtede hun at trække sine udtalelser tilbage. Hun beskyldte i stedet de øvrige partier for at lukke øjnene for de mord, de selv bærer ansvaret for. Det skriver nyhedsbureauet, DPA.

- Den der falder i søvn i et demokrati, vågner op i et diktatur, forklarede hun.

Undervejs måtte parlamentsformand Klaus Schlie fra det konservative CDU både uddele to formelle påtaler og fratage et medlem ordet. Den ene påtale fik Socialdemokratiets gruppeformand, Rapf Stegner efter følgende angreb på AfD:

- De har sagt, at vi demokratiske partier er politisk ansvarlige for mord og voldtægt. Det sidste regime, der var ansvarligt for den slags i Tyskland var nazisterne. Og nu ved jeg, hvilket land De ønsker Dem tilbage, forklarede Ralf Stegner, der sluttede sit indlæg med at kalde såvel von Sayn-Wittgenstein som AfD's gruppeformand i landdagen Jörg Nobis for højreekstremister.

Også AfD's gruppeformand Jörg Nobis fik en formaning fra parlamentsformand Schlie, da han kaldte de etablerede medier for Lügenpresse - løgnepresse - der bevist fordrejede begivenhederne i Chemnitz. Endelig bad Schlie AfD-medlemmet Frank Brodehl afbryde sin tale. Det skete efter, denne sammenlignede forholdene i parlamentet med situationen på de tyske gader.

De borgerlige partier var heller ikke sarte i deres kritik af AfD.

- Debatten har været gavnlig, fordi man nu ved, hvor AfD placerer sig, nemlig i nynazisternes nærhed, sagde CDU's gruppeformand Tobias Koch, skriver DPA.

Man ved nu, hvor AfD placerer sig, nemlig i nynazisternes nærhed.
CDU's gruppeformand Tobias Koch.

Patrioter eller idioter - det er spørgsmålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce