Ny regering vækker glæde syd for grænsen

Slesvig-Holstens tidligere justits- og kulturminister, Anke Spoorendonk fra det dansk-frisiske SSW tror, den nye regeringskurs vil styrke Danmarks anseelse syd for grænsen. Arkivfoto.

Ny regering vækker glæde syd for grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SSW og De Grønne glæder sig over en ny ambitiøs klimapolitik i Danmark under en ny socialdemokratisk mindretalsregering og over, at symbolpolitikken sættes på skrump.

FLENSBORG: En ny, mere human politisk kultur i Danmark. Det er blandt andet det, to veteraner fra det dansk-frisiske SSW, nemlig henholdsvis formand Flemming Meyer og tidligere minister Anke Spoorendonk, hæfter sig ved efter at have læst samarbejdsaftalen for den ny regering i Danmark.

De to SSW'ere konstaterer med tilfredshed, at regeringen er ambitiøs på klimaområdet, og at Danmark skal opnå større social lighed og en mere human flygtningepolitik.

- Det lyder utroligt spændende, at de fire partiers aftale ikke beror på et regeringsgrundlag, som vi kender det her i Tyskland. Det åbner for nye muligheder og låser ikke for nye ideer, som en koalitionsaftale gør det, siger Flemming Meyer.

Danmark kan udvikle sig til førende nation globalt med målet om at reducere drastisk i CO2-udslippet.
Rasmus Andresen, De Grønne.

Tillid skal tilbage

Oppositionen kritiserer skarpt, at de fire partier, der ud over Socialdemokratiet består af støttepartierne Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, ikke har udmøntet, hvordan de nye initiativer skal finansieres.

- Det er hovedopgaven i al politik at finde pengene, men først skal visionerne på plads. I tysk politik begår man ofte den fejl at gøre det omvendt: Hvor mange penge har vi til at lave politik for? Den fælde er jeg selv faldet i, siger Flemming Meyer.

Anke Spoorendonk hæfter sig ved tonen i den 18 sider lange aftale.

- Tilliden skal frem igen. Tydeligvis har partierne fundet hinanden på en konstruktiv måde. Det centrale er, at anstændigheden, medmenneskeligheden og det humanistiske tydeligt afspejles - ikke mindst i udlændingepolitikken, siger Anke Spoorendonk, der også glæder sig over opgøret med symbolpolitikken. Det vil tjene Danmarks ry - ikke mindst i Tyskland.

Begge hæfter sig ved, at grænsekontrollen vil fortsætte.

- Sidst i regeringsforløbet kan der opstå ny dynamik. Derfor kan det ikke afvises, at vi om få år kan slippe af med grænsekontrollen og vildsvinehegnet, siger Flemming Meyer.

De Grønne roser

Anke Spoorendonk mener, at Danmark nødvendigvis må kontrollere sine grænser, så længe Tyskland gør det.

Det nyvalgte medlem af Europa-Parlamentet for De Grønne, sydslesvigeren Rasmus Andresen fra Flensborg, glæder sig over at Danmark nu bliver social-økologisk regeret.

- Danmark kan udvikle sig til førende nation globalt med målet om at reducere drastisk i CO2-udslippet, skriver politikeren.

Ny regering vækker glæde syd for grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce