Nordtyske elever kæmper for at redde kloden

De to 15-årige veninder Anna og Liana trodsede gennem flere timer kulden foran landdagen i Kiel i kampen for at bremse klimaændringerne. Foto: Michael Staudt.

Nordtyske elever kæmper for at redde kloden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange hundrede skolebørn mødte fredag op foran landdagen i Kiel med kravet om en effektiv indsats for at bekæmpe klimaforandringerne.

KIEL: Musikken er høj, og det samme er råbene.

- Red vores klima, råber Jakob Blasel i megafonen, og de hundredevis af andre demonstranter stemmer i.

De unge ønsker, at politikerne skal bekymre sig mere om miljøpolitikken. Derfor var skoleelever fra hele delstaten fredag forsamlet foran den slesvig-holstenske landdag i Kiel midt i undervisningstiden.

Naturligvis må også undervisningsminister Karin Prin fra CDU komme med en kommentar.

- I er højlydte, og det er godt det samme - også selv om det egentlig ikke skulle finde sted i skoletiden, mener ministeren.

Hun lægger imidlertid ikke skjul på, at hun bifalder skolelevernes aktion og opfordrer til, at beskyttelse af klimaet hyppigere bør være et tema i undervisningen.

Vi strejker, indtil I handler.
Leevke Puls, Grøn Ungdom.

Støtte fra minister

Formiddagens protester betegner Karin Prin som civil ulydighed. Konsekvenser får udeblivelsen fra skolen dog for de færreste af skoleleverne. At man en enkelt gang ikke møder op uden en gyldig grund, har som regel ingen følger, forklarer Karin Prien.

Men faktisk har enkelte skoler en ganske anden holdning end deres minister. Skolerne har truet med at sende advarselsbreve til forældrene, hvis deres børn deltager i demonstrationen. Det siger Jakob Blasel, der er blandt arrangørerne. Dog skønner deltagerne, at mindst halvdelen af skolerne bifalder engagementet.

- Vores skoleleder bakker i hvert fald 100 procent op og har gentagne gange godkendt vores ansøgninger om at blive fritaget for undervisningen i den forbindelse, beretter Liana fra Bad Seegeberg.

Den 15-årige og hendes jævnaldrende veninde, Anna, holder stand i kulden foran landdagen i flere timer og lover: Vi kommer igen.

Inspirationen har de slesvig-holstenske unge fra den 15-årige svensker Greta Thunberg, der begyndte protestaktionen i sommer, fordi hun finder det vigtigere at redde klimaet end at gå i skole.

Aktion fortsætter

I Kiel er det planen at fortsætte med at demonstrere fredag efter fredag. For som Leevke Puls fra De Grønnes ungdomsorganisation forklarer politikerne:

- Vi strejker, indtil I handler.

Nordtyske elever kæmper for at redde kloden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce