Miljøminister vil have problemulve skudt

Hidtil er det først og fremmest får og lam, der er blevet angrebet af ulve i Slesvig-Holsten. Arkivfoto.

Miljøminister vil have problemulve skudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis ulve forcerer sikrede hegn eller er til fare for mennesker, skal de aflives. Det siger Slesvig-Holstens nye miljøminister Jan Philipp Albrecht.

KIEL: Problemulve skal skydes. Det mener Slesvig-Holstens nye miljøminister Jan Philipp Albrecht fra De Grønne.

- Hvis en ulv for eksempel passerer et ulvehegn eller bringer mennesker i fare, er en aflivning nødvendig. Så er der ingen pardon, siger Jan Philipp Albrecht til dagbladet, Lübecker Nachrichten.

Der skal fastlægges nøje regler for, hvornår en nedskydning må finde sted. Ministeren håber i den forbindelse på en fælles løsning for hele forbundsrepublikken, når de tyske delstaters miljøministre holder deres næste møde, skriver avisen.

Jan Philipp Albrecht vil dog ikke have EU's totalfredning af ulve ophævet.

Den voldsomme udvikling er kommet bag på os.
Marcus Börner, formand for Slesvig-Holstens jægerforbund.

Kun strejfere

Stadig flere ulve slår sig ned i Slesvig-Holsten. I indeværende år er der blevet observeret ulve i delstaten 57 gange. Det er over halvdelen af det samlede antal observationer siden 2007, hvor der første gang blev konstateret fritlevende ulve i delstaten.

I de forløbne godt ti år har ulve dræbt 62 husdyr.

- Den voldsomme udvikling er kommet bag på os, har formanden for det slesvig-holstenske jægerforbund, Marcus Börner, tidligere sagt til mediehuset, SHZ.

Han forventer, at det kun er et spørgsmål om tid, inden den første fastboende ulveflok slår sig ned i forbundslandet. Hidtil har dyrene kun været på gennemrejse. Det var blandt andet tilfældet for fire ulve, der er født i en flok i Danmark.

Danskfødte ulve har blandt andet dræbt lam og får på halvøen Ejderstedt på den sydslesvigske vestkyst. Dog er der også mistanke om, at ulve har dræbt et stykke ungkvæg i det sydvestlige hjørne af delstaten. Her mangler der dog endnu konkrete beviser i form af en DNA-prøve.

Fra nabolande

Danmark er dog ikke det eneste sted med fritlevende ulve tæt på Slesvig-Holsten. Således er der fastboende ulveflokke i både Mecklenburg-Vorpommern og Niedersachsen, der grænser op til Tysklands nordligste delstat.

Ulven blev udryddet i Tyskland og Skandinavien i det 19. århundrede. Dog overlevede større flokke i Østeuropa. I år 2000 havde den første flok dog atter slået sig ned i Sachsen i det sydøstlige Tyskland.

Miljøminister vil have problemulve skudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce