Jysk har enorme ambitioner syd for grænsen


Jysk har enorme ambitioner syd for grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra det internationale hovedkvarter i Handewitt ved Flensborg planlægger Jysk en omfattende udvidelse med 1000 nye filialer i de kommende ti år.

FLENSBORG: Jysk har store planer syd for grænsen, hvor koncernen har internationalt hovedkvarter i Handewitt lige vest for Flensborg. Herfra styrer Jysk butikker i Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Portugal.

- I de kommende ti år er det planen, at der under ledelse af centralen i Handewitt skal åbnes 100 nye filialer - hvert eneste år. Dermed skulle der gerne komme 1000 nye butikker til i perioden. Det fortæller direktør Aage Nielsen til magasinet, Die Wirtschaft im Norden.

Sammen med kollegaen Ole N. Nielsen udgør han direktionen i den nordtyske central.

- Vores ejer Lars Larsen har fra starten sagt, at der kun eksisterer en vej. Og det er fremad, forklarer Ole N. Nielsen til Die Wirtschaft im Norden.

I det foregående regnskabsår havde butikkerne under hovedkvarteret ved Flensborg en omsætning på 1,3 milliarder euro. Hovedparten, nemlig godt en milliard euro, blev skabt i de tyske forretninger. Under navnet, Dänisches Bettenlager, eksisterer der 950 filialer fordelt i hele Tyskland.

Vores ejer Lars Larsen har fra starten sagt, at der kun eksisterer en vej. Og det er fremad.
Direktør Ole N. Nielsen, Dänisches Bettenlager

Nethandlen vokser

Internationalt satser Jysk dog langtfra kun på fysiske butikker. Der er blevet investeret massivt i logistik og digitalisering for at styrke nethandlen. Alene udbygningen af logistikcentralen har kostet 150 millioner euro. Men til gengæld tror koncernledelsen i Handewitt også på, at omsætningen på nettet i løbet af tiårs perioden vil vokse til omkring 300 millioner euro.

Vil til Chile

I det tyske hovedkvarter er blikket ikke blot rettet mod Europa. Det bliver også herfra, at springet over Atlanten skal styres. Konkret forventer kæden i de kommende år at åbne 250 butikker i Sydamerika - "med lidt held", som ledelsen beskedent tilføjer.

Chile bliver det første, sydamerikanske land, hvor Jysk forventer at gøre sig indtog. Valget er faldet på Chile, fordi de handelstekniske hindringer her er de mindste på det sydamerikanske kontinent. Men ambitionen er desuden at gøre sit indtog i Peru og Columbia.

Dänisches Bettenlager er et datterselskab, der er 100 procent ejet af Jysk. Jysk indgår i Lars Larsen Group, der foruden møbler beskæftiger sig med så vidt forskellige aktiviteter som golf-anlæg, hoteller og spisesteder.

Jysk har enorme ambitioner syd for grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce