Flere betjente skal skabe øget tryghed i Flensborg

Visitationszoner efter en periode med masseslagsmål blandt unge i byens gader samt et dramatisk knivstikkeri i indkøbscentret Flensburg Galerie er kun et par af de opgaver, der i 2018 trak hårdt på ressourcerne hos politiet i Flensborg. Arkivfoto: Karsten Sörensen.

Flere betjente skal skabe øget tryghed i Flensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flensborgs politikreds får 75 af de 500 nye politifolk, der skal uddannes og ansættes i de kommende år. Både ordens- og kriminalpoliti bliver udvidet.

FLENSBORG: I fremtiden bliver politiet formentlig mere synligt i Flensborgs gader. Den slesvig-holstenske politistyrke skal øges med 500 nye betjente. 75 af dem tilfalder Flensborgs politikreds. Den omfatter dog foruden Flensborg også politiets afdelinger i Slesvig og Husum. Så endnu er det uafklaret, hvor mange nye betjente, der kommer til selve Flensborg.

- En arbejdsgruppe ser for øjeblikket på, hvilke kriterier politifolkene skal fordeles efter, siger Sandra Otte, der er pressemedarbejder hos politiet i Flensborg.

Det er en god nyhed for de mange politifolk, der der hidtil har været ekstra belastet med hensyn til arbejde og har ophobet mange overarbejdstimer.
Landdagsmedlem Rasmus Andresen, De Grønne.

Bedre arbejdsforhold

Politisk er der tilfredshed med udsigten til flere politifolk.

- Jeg glæder mig meget over de ekstra stillinger i Flensborgs politidistrikt. Det er en god nyhed for de mange politifolk, der hidtil har været ekstra belastet med hensyn til arbejde og har ophobet mange overarbejdstimer. Delstaten indfrier hermed sin forpligtelse til at skabe gode arbejdsforhold, siger Rasmus Andresen, der er er valgt til den slesvig-holstenske landdag for De Grønne i Flensborg.

Han lægger vægt på, at opnormeringen naturligvis også øger sikkerheden.

Positivt, men dog med forbehold vurderer man udviklingen lokalt.

- Vi glæder os over, at der kommer forstærkning. Det er en god ting, mener byens pressetalsmand, Clemens Teschendorf.

Han påpeger imidlertid i samme åndedrag, at Flensborg Politi måtte afgive forholdsvist flere betjente end mange andre lokalområder, da der i 2010 blev skåret i antallet af politifolk i Slesvig-Holsten. Og politiet er en afgørende vigtig samarbejdspartner for byen.

- På mange områder er vi i løbende dialog med politiet. Det gælder særligt med hensyn til arbejdet med unge og i forbindelse med forebyggelse af kriminalitet, betoner Clemens Teschendorf.

Døgnbemandet kriminalpoliti

Opnormeringen af det slesvig-holstenske politi omfatter primært ordenspolitiet. Det kommer dog også flere medarbejdere i kriminalpolitiet. Det sker ikke mindst i form af døgnbemandet kriminalpoliti i hele landet. Hidtil har kun kriminalpolitiet i Kiel og Lübeck været bemandet 24 timer i døgnet, mens resten af delstaten er dækket ind med kriminalbetjente på tilkaldevagt.

I hele Slesvig-Holsten kommer der 154 nye kriminalbetjente. Alene 99 af disse skal indsættes i døgnberedskabet.

Flere betjente skal skabe øget tryghed i Flensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce