Bøde for at forbyde søns moskebesøg

Moskeen i Rendsburg er den største i Slesvig-Holsten.
Foto: Arkivfoto: Bernd Bossemeier

Bøde for at forbyde søns moskebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et forældrepar i Rendsburg har fået en bøde, fordi de nægtede, at deres dreng i forbindelse med undervisningen skulle besøge den lokale moske. Undervisningsministeriet har nu givet forældrene svar.

KIEL: Forældre til en søn på en skole i Rendsburg har fået en bøde, fordi de nægtede at lade deres søn besøge den lokale moske i forbindelse med undervisning. Undervisningsministeriet i Kiel har nu på foranledning af forældrenes advokat taget stilling til sagen. Organisationen bag moskeen, Milli Görrüs, er blevet beskyldt for at arbejde mod forfatningen. Den forsøger via gældende lov at få indflydelse på en måde, der udgør en fare for den frie demokratiske statslige fundament, hedder det.

Ministeriet henviser til, at Milli Görrüs nu kun udgør en fodnote i sidste års rapport om beskyttelse af forfatningen. Efterretningstjenesten vurderer, at ikke alle dele af Milli Görrüs kan siges at modarbejde forfatningen. Derfor er moskeen ikke længere under overvågning.

Forældrenes advokat kritiserer, at ordet islam nævnes otte gange i faget geografi, mens ordet kristen kun nævnes en gang. Hertil svarer ministeriet, at når en region beskrives i faget geografi, så nævnes de kulturelle og religiøse forhold også.

Forstå kulturerne

Videre spørger advokaten på faderens vegne, hvorfor sønnen blev nægtet alternativ undervisning - fx i en parallelklasse.

"Drengen skal ifølge læseplanen få indblik i de muslimske samfund", svarer ministeriet og tilføjer:

"Skolen skal fordre de unges åbenhed overfor den kulturelle og religiøse mangfoldighed, viljen til mellemfolkelig forståelse og evnen til at stifte fred", hedder det i svaret.

Bøde for at forbyde søns moskebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce