Asylansøgerne vælter ind fra Danmark

Lige syd for grænsen pågriber politiet dagligt flygtninge, der er rejst ind i Tyskland uden de fornødne papirer. Arkivfoto: Marcus Dewanger

Asylansøgerne vælter ind fra Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagligt pågriber forbundspolitiet lige syd for grænsen personer, der er rejst illegalt fra Danmark til Tyskland.

FLENSBORG: Stadig flere immigranter forlader Skandinavien via den dansk-tyske grænse.

- Mange begrunder deres indrejse i Tyskland med, at deres asylansøgninger er blevet afvist, og at de frygter hjemsendelse. Andre føler sig dårligt behandlet eller uvelkomne på grund af skærpet lovgivning, forklarer Hanspeter Schwarz, der er pressetalsmand hos forbundspolitiet i Flensborg.

Banegården i Flensborg er i de seneste måneder blevet et centralt indsatsområde for forbundspolitiet.

- Der er tale om en klar tendens. Dagligt bliver der pågrebet personer, der begiver sig afsted fra Danmark til Tyskland uden de nødvendige papirer, siger Hanspeter Schwarz.

Mange begrunder deres indrejse i Tyskland med, at deres asylansøgninger er blevet afvist, og at de frygter hjemsendelse.
Hanspeter Schwarz, pressetalsmand hos forbundspolitiet i Flensborg.

Fra Mellemøsten

I de forgangne uger og måneder har der været tale om flere hundrede, der for flertallets vedkommende stammer fra Mellemøsten.

- For øjeblikket har vi 2600 mennesker, der er kommet fra Danmark til Slesvig-Holsten. For det overvejende flertals vedkommende er det ikke lykkedes os at sende dem retur til Danmark inden for en frist på seks måneder, siger den slesvig-holstenske ministerpræsident Daniel Günther i et interview med avisen, Welt.

I Danmark gælder det grundlæggende princip: Er man først væk, kan man ikke vende retur.

2458 gange har Tyskland i 2016 og 2017 anmodet Danmark om at modtage personer, der var rejst ulovligt ind i Tyskland. Indtil videre er kun 235 illegale blevet taget tilbage af Danmark.

Nu er der dog afspænding at skimte i det tysk-danske forhold. Efter at være vendt tilbage fra krise-topmødet i Bruxelles forkyndte Angela Merkel, at hun havde fået aftaler om hurtigere tilbageføring af immigranter og flygtninge med 14 lande. Blandt dem er også Danmark.

I årets første seks måneder forsøgte 18.024 mennesker at indvandre illegalt til Tyskland. Af dem kom 4935 via Østrig.

Enorm tilstrømning

I år rejse gennemsnitligt 14.000 asylansøgere hver måned ind i Tyskland. Tallet omfatter ikke personer, der kommer til Tyskland via familiesammenføring. Siden januar 2015 har Tyskland på verdensplan udstedt 322.000 visa til familiesammenføring. Det skriver Bild.

Asylansøgerne vælter ind fra Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce