Asylansøgere kan kan ende bag tremmer

Det kommende fængsel skal efter planen indrettes i Marinens tidligere kaserne i Glückstadt ved Elben.Foto: Hoppe.

Asylansøgere kan kan ende bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den slesvig-holstenske regering tog tirsdag første skridt til at fængsle afviste asylansøgere, hvis de saboterer deres egen udrejse.

GLÜCKSTADT: Fra 2020 kan afviste asylansøgere i Slesvig-Holsten formentlig fængsles, hvis de gentagne gange saboterer deres egen udrejse. Delstatens regering førstebehandlede nemlig tirsdag lovforslaget om at indrette en nedlagt kaserne i Glückstadt ved Elben til formålet.

Hos den socialdemokratiske opposition møder lovforslaget voldsom modstand.

- Regeringskoalitionen er åbenbart villig til at ofre væsentlige elementer i vores delstats humane flygtningepolitik. Slesvig-Holsten har hidtil kunnet udsende afviste uden at fængsle, og det er sket på en måde, hvor de grundlæggende værdier for humanitet og menneskeværdighed var sikret, udtalte SPD's udlændingepolitiske ordfører Serpil Midyatli i landdagen i Kiel ifølge nyhedsbureauet DPA.

Hun rettede især skytset mod De Grønne, der indtil 2017 regerede i koalition med netop SPD og det dansk-frisiske parti, SSW, og nu er en del af den nuværende regering i samarbejde med det konservative CDU og de liberale fra FDP.

Regeringskoalitionen er åbenbart villig til at ofre væsentlige elementer i vores humane flygtningepolitik.
Serpil Midyatli, udlændingepolitisk ordfører for SPD.

Rystet opposition

- Vi er ikke overrasket over, at CDU og FDP er klar til at udvise hårdhed over for de svageste af frygt for højrepopulister og pres fra egne rækker. Men vi er til gengæld forfærdede over, at De Grønne så hurtigt har kunnet smide deres høje moralske anskuelser over bord, understregede Serpil Midyatli.

Den slesvig-holstenske indenrigsminister Hans-Joachim Grote afviste oppositionens påstande.

- Vores lovforslag betyder, at fængslingen og og eventuelt nødvendige indgreb kan gennemføres sikkert og inden for retssikkerhedens rammer i Glückstadt. Desuden rummer forslaget bestemmelser, som udtrykkelig fastlægger den mest humane fængsling, der er mulig i Slesvig-Holsten, mente ministeren.

Humane regler

Han påpegede, at de fængslede får vidtgående bevægelsesfrihed og omfattende ret til besøg udefra. Samtidig kommer fængsling ifølge Hans-Joachim Grote kun på tale som absolut sidste udvej. Det skriver DPA.

Fængslet i Glückstadt får plads til i alt 60 indsatte. Det skal ikke kun rumme afviste asylansøgere fra Slesvig-Holsten. Også nabolandene, Hamborg og Mecklenburg-Vorpommern kan benytte den kommende indretning.

Asylansøgere kan kan ende bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce